Tara Todras Whitehill-Pool/Getty Images
DAVIS CUP

PRVOG DANA FINALA DAVIS CUPA NA TRIBINAMA VIŠE OD 12 TISUĆA GLEDATELJA Gerard Pique je kratkog fitilja, novinari su nezadovoljni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2019. 10:48

Oponenata ima koliko hoćeš, a Gerard Pique ima kratak fitilj. Pogotovo kad mu je do nečega stalo, a slavni nogometaš Barcelone ovo je nazvao svojom životnom avanturom. On je na čelu, najistaknutiji protagonist reforme Davis Cupa.

Finale Davis Cupa u Madridu nije niti krenulo, nije bio odigran niti prvi poen kad je bivši belgijski tenisač Filip Dewulf na Twitteru objavio fotografiju praznih tribina na meču Belgije i Kolumbije, ukazujući da nešto očito ne valja. Ubrzo je Pique odgovorio fotografijom kad je meč počeo i kad su tribine poprimile drugačiji izgled.

- Lako je napraviti sliku prije nego su igrači izašli na teren i onda kritizirati. Prava atmosfera je ovakva.

Nešto kasnije je Pique izbrisao poruku i objavio blažu verziju, ali pokazao je da ga sve negativne kritike pogađaju.

U ponedjeljak je, inače, u Caja Magici bilo 12.114 gledatelja, a to uopće nije loša brojka za prvi dan i za tri meča (Hrvatska - Rusija, Italija - Kanada, Belgija - Kolumbija). Stvari će se tek zahuktati, uostalom, oba meča Španjolske su odavno rasprodana, bit će 12.000 ljudi samo na stadionu Manola Santane da bi vidjelo juriš Rafaela Nadala i prijatelja na trofej.

Ćorića i Hačanova je gledalo, prema našoj slobodnoj procjeni, između 4000 i 5000 gledatelja.

Piqueu je, zapravo, od krucijalne važnosti ono što misle igrači, a s te strane predsjednik tvrtke Kosmos ima unisonu podršku. Organizatori su dali sve od sebe kako bi s te strane sve štimalo i tu nema propusta.

Najveće nezadovoljstvo trenutno vlada među novinarima, puno je stvari koje su potpuno nerazumljive. Kao što je čekanje na press konferenciju s tenisačima, jer nema više intervjua nakon što tenisač odigra meč, nego se čeka da završi cijeli dvoboj.

Linker
25. travanj 2024 08:16