REUTERS
OTVORENO PISMO MEDIJIMA

RAFAEL NADAL ODGOVORIO NA TEŠKE OPTUŽBE, JEDNA OSOBA POSEBNO GA JE RAZOČARALA 'Boli me, a sve zato da bi se ukaljalo moje ime'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2019. 12:59

Rafael Nadal otvorenim je pismom odgovorio na kritike zbog napada na njega osobno i njegovu tenisku akademiju u Manacoru na Mallorci. Njegov odgovor osvanuo je na naslovnicama svih uglednih španjolskih medija.

Nadal je kritiziran kako zbog akademije, tako i zbog navodnih privilegija za svoj brod usidren u gradskoj marini.

"Kao i svaku osobu, boli kada ste suočeni s neopravdanim i klevetničkim napadima, a sve samo da bi se ukaljalo moje ime. Mogao bih dodati još puno toga, zbog čega sam šutio dugo vremena, ali ne želim kontroverzu. Samo želim izraziti bol i razočaranje", piše Nadal u pismu.

Gradonačelnik Manacora Miquel Oliver posebno je razočarao najboljeg tenisača svijeta optužbama da španjolski tenisač profitira od grada, a zapravo tamo ne živi.

"Gradonačelnik me optužio da živim izvan općine i to me povrijedilo. Vjerojatno postoje ljudi koji ne vole način na koji predstavljam Manacor diljem svijeta, ali nema sumnje da sam se trudio to raditi na najbolji način. Ovdje živim, tu treniram i tu mi žive obitelj i prijatelji...Nudili su mi da akademiju otvorim u mnogim drugim dijelovima svijeta, ali ja sam uvijek bio jasan da ju želim otvoriti baš ovdje. Da, osjećam se privilegiranim jer je parlamentarna većina na demokratski način izglasala ovaj strateški projekt koji je važan za Mallorcu i koji je puno bolji da se sproveo u djelo dok sam igrački aktivan zbog većeg interesa. Uvijek sam zbog toga bio zahvalan", poručio je Nadal.

Linker
18. travanj 2024 22:39