Ronald Goršić / CROPIX
JEDINSTVENA PRILIKA

REPREZENTACIJA NA OKUPU 'Želimo čim prije krenuti s turnirima u Hrvatskoj! Mi cure se u reprezentaciji oduvijek dobro slažemo'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. svibanj 2020. 15:30

S popuštanjem restriktivnih mjera u borbi protiv Covida-19 unazad par tjedana oživio je, barem donekle, i sport, odnosno sportski tereni, dvorane, borilišta... Među njima je i tenis, jedan od naših “najjačih” individualnih sportova. Opet se može trenirati, a odmah je to iskoristila i naša Fed Cup reprezentacija koja se okupila u Zagrebu.

Tako su Donna Vekić, Jana Fett, Ana Konjuh i Lea Bošković, uz izbornicu Ivu Majoli, barem dobile priliku, nakon skoro dva mjeseca prisilne stanke, odraditi zajedničke treninge. I to je nešto...

- Napokon su se stvari donekle vratile u normalu nakon dvomjesečne stanke i boravka u kućama. Lijepo je vidjeti da su svi tu i da se svi počinju pripremati - rekla je izbornica Majoli.

- Sada je bitno da se vratimo u formu, ali ovo su istrenirane cure i vjerujem da će se one brzo vratiti u natjecateljsku formu.

Jasno da su djevojke jedva dočekale izaći ne terene i “lupati” forhende i bekhende...

- Da, imali smo malo dužu pauzu, ali svako zlo za neko dobro pa smo se sad barem sve okupile. Mi cure se u reprezentaciji oduvijek dobro slažemo, a sad možemo i malo više vremena provesti zajedno - naglasila je Donna Vekić, po renkigu (WTA 24) naša druga najbolja tenisačica iza Petre Martić (15.).

Službena teniska natjecanja su “zamrznuta” do najmanje 13. srpnja, a gotovo sigurno će to biti produženo i do kraja kolovoza. Makar, po nekim najcrnjim scenarijima tenis, onaj pravi na ATP i WTA turnirima, u 2020. se više neće igrati.

Inicijativa SN

- Istina, nitko ne zna kad ćemo krenuti, osim da ćemo vjerojatno biti zadnji jer tenis je specifičan zbog puno putovanja, igračica i igrača iz cijelog svijeta. Ipak, nadam se da bi u rujnu moglo početi, to bi bilo super.

Do tada će se tenisačice i tenisači morati snaći na druge načine. Primjerice, jedan je ovaj okupljanjem i zajedničkim treniranjem, a onda možda i ponekim međusobnim mečevima bilo kroz ekshibiciju ili kako su Sportske novosti već predlagale Prvenstvom Hrvatske na kojem bi se okupili svi naši najbolji tenisači i tenisačice.

- Za igrače je najbitnije da su krenuli s normalnim treninzima, a mi u HTS-u dogovaramo plan aktivnosti za narednih nekoliko mjeseci - rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

- U pripremi smo kalendara, a do kraja tjedna će nadam se biti izglasan na Upravnom odboru, a tiče se i pojedinačnog Prvenstva Hrvatske, momčadskih natjecanja, liga i svega ostalog za sve uzraste tako da se što prije počne s mečevima. Nadamo se imati što više aktivnosti, turnira doma jer su i skoro sve naše tenisačice i tenisače trenutačno kod kuće.

Odnosno, na raspolaganju su...

U Osijeku za 3 tjedna

Igor Vekić, Donnin otac, prije koji tjedan je ekskluzivno za SN najavio događaj u Osijek, ekshibicijski turnir u prvom tjednu lipnja na kojem bi doista trebali sudjelovati naši najbolji tenisači i tenisačice te uz njih i legende poput Ivaniševića, Majoli, Kostanić-Tošić...

- Tako je, taj je event u realizaciji početkom lipnja, a gdje bi trebala biti cjelokupna Davis i Fed Cup reprezentacija. Nakon toga je u planu napraviti i jednotjedni kamp u Zadru kraj lipnja za sve uzraste na kojem bi također organizirali nekoliko mečeva - rekla je Iva Majoli, Fed Cup izbornica.

Nitko o događaju u Osijeku nije htio detaljno, ali moglo se neslužbeno doznati da bi sudjelovalo po osam tenisačica i tenisača, da bi se osim u singlu, igralo u muškim parovima te mješoviti parovi, među kojima su i naše teniske legende.

- Detalji se još dorađuju, a nadamo se da će osim prijenosa na televiziji biti i mogućnost dolaska gledatelja na tribine, jasno pod strogim mjerama i bude li situacija to uopće dopuštala - dodala je Babić.

Linker
13. travanj 2024 10:50