Čilić i Ćorić sigurno će biti motivirani i željni pravog uvoda u novu sezonu nakon što im 2019. nije bila dobra i uspješna
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
ODRŽAVANJE FORME

REVOLUCIONARNA IDEJA U DOBA KORONAVIRUSA! ZAMISLITE PRVENSTVO HRVATSKE NA KOJEM BI IGRALI NAJJAČI Prijedlog SN-a: Osam zvijezda na trodnevnom turniru!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. travanj 2020. 19:59

Otkazivanje Wimbledona, prvo od 1945. godine, dalo je sve veću izvjesnost da će se tenis među posljednjima vratiti na globalnu sportsku scenu. Direktor Tennis Australije Craig Tiley izrazio je mogućnost da će se preostala tri Grand Slam turnira uz ATP Tour i WTA Tour morati pomiriti s činjenicom da tenisa neće biti do 2021. godine.

- Ovo je moje osobno mišljenje - rekao je Tiley.

Pripreme za najgore

- Mislim da će biti jako teško, jer profesionalni tenis počiva na putovanjima širom svijeta, a nekako mi se čini da je to posljednja stvar koja će se normalizirati. Sportovi koji imaju domaći fokus su u jakoj poziciji, a sportovi poput tenisa pred sobom će naletjeti na mnoge izazove.

Australian Open je barem odigran, do sljedećeg izdanja je ostalo dovoljno vremena (18. do 31. siječnja 2021. godine), no Tiley kaže da nije baš tako.

- Stvaramo plan za najlošiji scenarij i nadamo se najboljem. Pripreme su krenule, a što će biti, vidjet ćemo. Moramo biti odgovorni. Tko zna, možda se sutra ujutro probudimo i saznamo da je otkriven čudesan lijek ili da je netko napravio miks lijekova koji zbilja pomažu, ili su barem na putu otkrivanja cjepiva.

Teški su se dani nadvili nad sport.

- Mislim da će unutar država biti u redu. Što se lokalne zajednice tiče, čim dobijemo zeleno svjetlo, možemo startati i to je ono na što ćemo se koncentrirati u početku.

Povratak u formu

Na što je konkretno Tiley mislio, nije otkrio, ali nije teško shvatiti da bi Tennis Australia mogla organizirati turnire na kojima bi igrali domaći tenisači između sebe. Na taj način bi se vraćali u formu čekajući trenutak kad će svijet pobijediti pandemiju koronavirusa. U stvari, to uopće nije loša ideja. Mogao bi o tome razmisliti i Hrvatski teniski savez.

Zamislite prvenstvo Hrvatske na kojemu bi igrali Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Nino Serdarušić... među tenisačima, odnosno Petra Martić, Donna Vekić, Ana Konjuh... među tenisačicama. Turnir u trajanju od tri dana, osam najboljih po renkingu, uvjereni smo da bi takav turnir privukao ogromnu pozornost.

Linker
24. travanj 2024 07:54