Clive Brunskill/Getty Images
ANKETA: TREBA LI GA TEŠKO KAZNITI?

ROGER FEDERER JE ODABRAO STRANU! SKANDAL IZ RIMA DOBIO NASTAVAK: 'Treba ga suspendirati na pola godine!; 'Što je napravio? Ma nije meni to dovoljno'

Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2019. 16:58

Ne stišavaju se reakcije na incident koji je obilježio jučerašnji dan na Mastersu u Rimu.

Naravno, u glavnoj ulozi bio je australski tenisač Nick Kyrgios koji je diskvalificiran u meču 2. kola protiv norveškog tenisača Caspera Ruuda.

Kyrgios je u trećem setu kod rezultata 1-1 u gemovima dobio i četvrtu kaznu od suca zbog nesportskog ponašanja, što je značilo oduzimanje gema. Revoltirani Australac je potom na igralište bacio prvo bocu vode, a potom i stol, pobrao svoje stvari i napustio teren.

Sudac ga je diskvalificirao, pa je pobjeda pripala Ruudu.

Screenshot

Kyrgios je ove godine redovno na naslovnicama, nažalost, ne zbog svog vrhunskog talenta koji daleko nadmašuje njegovu trenutnu 36. poziciju, već zbog uličnog ponašanja kojemu smo svjedočili i u nedavnom meču protiv našeg Borne Ćorića.

O tome koliko Australac ozbiljno shvaća svoju tenisku karijeru možda najbolje govori činjenica da uopće nema trenera. Također, neposredno prije mečeva, prema vlastitom priznanju, zna se voziti na jet-skiju ili igrati košarku.

ROME, ITALY - MAY 14: Nick Kyrgios of Australia with his towel at a change of ends during his three set victory against Daniil Medvedev of Russia in their first round match during day three of the International BNL d'Italia at Foro Italico on May 14, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Getty Images

Posljednji Kyrgiosov ispad komentirali su i drugi igrači.

- Dobio je što je zaslužio, rekao je nakon meča Ruud i dodao da bi ATP protiv Kyrgiosa trebao poduzeti i neke dodatne kaznene mjere.

- Misli da može raditi što god hoće. Dosta se o tome govori među igračima. Mislim da bi ga trebalo teže kazniti. Trebalo bi ga suspendirati na najmanje pola godine, rekao je Norvežanin.

Međutim, s Ruudom se nije složio najveći svih vremena Roger Federer. Njegovo mišljenje glasno je danas odjeknulo u svijetu tenisa.

- Odšetao je s terena. Što je učinio? Bacio je stolicu? Meni to nije dovoljno za takvu suspenziju... Sve je to već dovoljno teško samo po sebi. Svjestan da je učinio pogrešnu stvar, stao je Federer u obranu Kyrgiosa.

Linker
25. travanj 2024 07:24