REUTERS/Pascal Rossignol
LOV NA GRAND SLAM

RUMUNJKA NA VRHU WTA LJESTVICE Pomela konkurenciju i zasluženo izborila treće finale Roland Garrosa u karijeri. Za naslov protiv Stephens

Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2018. 21:04

Rumunjka Simona Halep pobijedila je najbolju španjolsku tenisačicu Garbine Muguruzu sa 6-1, 6-4 i postala prvom finalisticom ovogodišnjeg Roland Garrosa na kojem će u subotu pokušati doći do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.

Subotnji finale bit će treći za 26-godišnju Rumunjku na pariškoj crvenoj zemlji, a četvrti na Grand Slam turnirima. Pobjedom nad Muguruzom Halep je osigurala i ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice, bez obzira na ishod finalnog meča, u kojem će joj suparnica biti prošlogodišnja pobjednica US Opena Amerikanka Sloane Stephens. Ona je u polufinalu svladala sunarodnjakinju Madison Keys sa 6-4, 6-4.

Za pobjedu nad pariškom pobjednicom iz 2016. godine, Simona Halep je napravila dvije odlučujuće serije. U prvom setu je povela sa 5-0 i tako na uvjerljiv način započela dvoboj. Drugom serijom, u kojoj je nanizala četiri gema, Rumunjka je stigla do pobjede, kad je nadoknadila zaostatak od 2-4 u drugom setu.

U prethodna dva pariška finala, Halep je 2014. u tri seta poražena od Marije Šarapove, a u prošlogodišnjem obračunu za naslov propustila je vodstvo 6-4, 3-0 protiv Latvijke Jelene Ostapenko. U Melbourneu je na ovogodišnjem Australian Openu u finalu poražena od Caroline Wozniacki koja je tako došla do svog prvog Grand Slam naslova.

Roland Garros, tenisačice - polufinale

Simona Halep (Rum/1) - Garbine Muguruza (Špa/3) 6-1, 6-4

Linker
23. travanj 2024 15:26