Reuters
US OPEN

SENZACIJA NA US OPENU! SVE JE BILO SPREMNO ZA VELIKI OKRŠAJ ĐOKOVIĆA I FEDERERA I ONDA ŠOK 53. tenisač svijeta senzacionalno izborio četvrtfinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2018. 10:45

Sve je bilo spremo za veliko četvrtfinale između Novaka Đokovića i Rogera Federera i onda šok. Švicarski tenisač senzacionalno poražen je od Australca Johna Millmana u polufinalu rezultatom 3-6, 7-5, 7-6, 7-6.

Za tenisača koji trenutačno drži 53. mjesto na ATP ljestvici ovo je uspjeh karijere kada su u pitanju Grand Slam turniri obzirom kako do sada još nije uspio proći treće kolo niti na jednom od njih.

Federer je prilično lagano uzeo prvi set i sve je upućivalo na to da će Švicarac proći dalje, ali, u drugom setu pri servisu za 2:0 u ukupnom vodstvu, Australac je vratio break zaostatka da bi u konačnici slavio sa 7:5.

U trećem setu odigravala se prava mala drama u tie-breaku, a upsješniji je ponovno bio Milman. Federer je ponovno imao servis za set, ali Australac okreće stvari u svoju korist i stiže do 2:1.

Nije Roger niti u četvrtom setu uspio zadržati break prednosti te se opet otišlo u 13. igru. Tamo je 29-godišnji Australac ponovno šokirao Federera, poveo sa 6:1 i lagano okončao susret u svoju korist.

Linker
25. travanj 2024 17:56