Julian Finney/Getty Images / Getty Images
KORISTILE ZABRANJENA SREDSTVA

SKANDAL KOJI BI OZBILJNO MOGAO POTRESTI SVIJET TENISA Ruski hakeri tvrde da su otkrili: 'Serena i Venus Williams koristile su doping'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2016. 19:58

Ruska hakerska grupa 'Fancy Bear group' objavila je nekoliko dokumenata koje je preuzela od Svjetske antidopinške agencije (WADA) u kojim stoji kako je pojedinim američkim sportašima bilo dopušteno korištenje zabranjenih sredstava. Među spomenutim sportašima navode se i imena Venus i Serene Williams.

Rusi također navode kako je donedavno prvoj tenisačici svijeta, Sereni Williams bilo dozvoljeno da između ostalih koristi i oksikodon i hidromorfon 2010., 2014. i 2015. godine. Starijoj sestri Venus Williams dozvoljeno je da koristi prenizon i prednizolon 2010., 2011., 2012. i 2013. godine.

Osim legendarnih sestara Williams, hakeri su također naveli kako je američkagimnastičarka Simone Biles koja je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riju osvojila četiri zlatne medalje, u kolovozu pala na doping testu, ali nije bila suspendirana.

WADA je nedugo nakon što su dokumenti procurili potvrdila da su ruski hakeri provalili u njezin sustav te je osudila njihov potez da ukradeno puste u javnost.

Serena i Venus Williams
Adam Pretty/Getty Images / Getty Images

WADA je, inače, prošlog studenog objavila izvještaj u kojem se ruski sportaši optužuju za sistemski doping uz pomoć države. Zbog toga je ruskim atletičarima bio i zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Riju, dok je čitava ruska delegacija suspendirana s Paraolimpijskih igara.

Linker
26. travanj 2024 20:05