Scott Barbour / Getty
ODLIČAN POTEZ

SKUPILI SU PREKO 6 MILIJUNA DOLARA ZA 800 TENISAČICA I TENISAČA Tko će dobiti pomoć bit će određeno prema nekoliko parametara među kojima je renking

Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2020. 00:54

Vodeće svjetske teniske organizacije (ITF, ATP, WTA) i četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) sakupili su više od 6 milijuna američkih dolara za kreiranje Programa pomoći igračima, kojemu je cilj financijski pomoći tenisačicama i tenisačima koji su posebno pogođeni pandemijom bolesti COVID-19, stoji u zajedničkom priopćenju.

Teniska sezona je zaustavljena početkom ožujka, a nastavka neće biti najmanje do 13. srpnja, što je mnoge tenisačice i tenisače ostavila bez prihoda. Stvoreni fond bi trebao pomoći oko 800 igračica i igrača da lakše prebrode višemjesečnu neaktivnost.

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) brinut će za financijsku distribuciju Programa pomoći igračima, a njime će biti obuhvaćen jednak broj tenisačica i tenisača, kako onih koji se natječu u pojedinačnoj konkurenciji, tako i onih koji nastupaju samo u parovima. Tko će dobiti pomoć bit će određeno prema nekoliko parametara među kojima su renking igrača, prethodna zarada od turnirskih nagrada te još nekolicina kriterija koje su dogovorili svi uključeni.

Vodeće teniske organizacije i Grand Slam turniri očekuju da će se fond s vremenom povećavati dodatnim donacijama, a da će se sredstva prikupljati iz inicijativa kao što su aukcije, igračke donacije i drugo.

Linker
19. travanj 2024 19:18