Novak Đoković u suzama nakon ispadanja u 1. kolu olimpijskog turnira
 REUTERS/Toby Melville
NIJE MU LAKO

SLOMLJENI ĐOKOVIĆ NAKON ŠOKANTNOG ISPADANJA PRIZNAO 'Boli, užasno boli...Ispričavam se'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 12:08

Novak Đoković neslavno je završio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Poraz u 1. kolu zasigurno nije očekivao, ali Juan Martin del Potro ga je pobijedio sa 7:6(4), 7:6(2).

Đoković je u Rio de Janeiro stigao kao jedan od najvećih favorita za olimpijsko zlato, nakon što je netom prije dolaska u Brazil u Torontu osvojio svoj 30. trofej na turnirima ATP Masters 1000 serije, ali ga je ždrijeb već u 1. kolu olimpijskog turnira odveo na jednog od najtežih mogućih suparnika.

"Sve čestitke Delpu koji je sjajan momak i još bolji tenisač. Imao je puno ozljeda zadnjih godina i sigurno je nedostajao tenisu. Vidjeli ste što sve može odigrati, posebice taj ubojiti forehand. U presudnim je trenucima igrao bolje i sve što mogu je skinuti kapu i čestitati mu", rekao je Đoković, koji nakon meča nije mogao suspregnuti suze.

"Ovo je težak, ako ne i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno je da nije posljednji poraz u teniskom meču, niti sam posljednji tenisač koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali boli...boli užasno. Sigurno je da su se mnogi ljudi oslanjali na mene i da su očekivali od mene. Ja im se ispričavam što sam ih iznevjerio", dodao je Đoković koji je od Del Potra poražen i prije četiri godine na OI u Londonu u borbi za brončano odličje te će mu, zasada, bronca iz Pekinga 2008. ostati jedini olimpijski trofej.

Del Potro će, pak, svoj put u turniru nastaviti dvobojem protiv Portugalca Joaoa Souse, nakon što proslavi jedan od najsvjetlijih trenutaka u karijeri.

"Bila je to prekrasna večer od početka do kraja. Ova pobjeda nad svjetskim brojem jedan je nagrada za sve napore koje sam uložio kako bih se vratio tenisu. Ovo je bila noć iz snova", zaključio je Del Potro koji je pobjedom nad Đokovićem i igrom pokazanom u tom dvoboju, postao jedan od glavnih kandidata za plasman u finale iz gornjeg dijela ždrijeba.

Linker
20. travanj 2024 07:58