REUTERS/Edgar Su
ŠVICARAC TVRDI

ŠOKANTNO OTKRIĆE! ĐOKOVIĆ BOLUJE OD POREMEĆAJA KOJI BI MU MOGAO UNIŠTITI ŽIVOT? 'Može doći do ozbiljnih psihičkih problema, pa čak i suicidnih misli'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2018. 12:58

Ugledni švicarski nutricionist Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, otkrio je do danas nepoznate detalje o bivšem najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću.

Spomenuti tvrdi kako je Đoković bolestan i da treba pod hitno promijeniti prehranu jer bi mu dosadašnji način mogao uništiti ne samo karijeru, koja je posljednjih mjeseci u očitom padu, već i život.

- Divio sam se Novakov stilu i načinu kretanja, a onda sam čuo kako ima plan promijeniti prehranu i zapitao se koliko će izdržati. Evo, sad vidimo posljedice svega. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja na prvi pogleda djeluje kao zdrava prehrana. Upravo zato Novak i nije svjestan posljedica koje po njega ima to što je već duže vrijeme na ovoj dijeti - iznio je svoje mišljenje Hösli, pa dodao:

Tennis - Australian Open - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 22, 2018. Serbia's Novak Djokovic reacts during his match against South Korea's Chung Hyeon. REUTERS/Edgar Su - HP1EE1M0VNPSU
REUTERS/Edgar Su

- Novak je na dijeti koja izbjegava šećer, ali koliko god to zvučalo dobro, to može ostaviti trajne posljedice po organizam. Kako vrijeme prolazi sportaš osjeća sve veći umor, počinju se razvijati upale i alergije. Sve je podložniji stresu, spava sve manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lijekova uspio zaspati. Može doći i do psihičkih poremećaja gdje osoba gubi vezu s prijateljima i obitelji, osjeća se izolirano i znaju se javljati čak i suicidne misli - tvrdi Hösli koji se ipak u jednom dijelu ograđuje od toga da li Đoković proživljava baš sve spomenute simptome.

Linker
18. travanj 2024 19:32