Naomi Baker/Getty Images
ATP DOHA

ŠPANJOLAC KREIRAO PRVO VELIKO IZNENAĐENJE U NOVOJ GODINI Bautista Agut izbacio Đokovića! Srbin imao set i break prednosti, ali nije bilo dovoljno

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. siječanj 2019. 22:05

Autor prvog velikog iznenađenja ATP sezone je Roberto Bautista Agut. Španjolac je, naime, u polufinalu turnira u Dohi nadigrao Novaka Đokovića, aktualnog broja 1, koji je završnicu prošle godine završio u velikom stilu.

No, tako nije nastavio u 2019. budući da se uoči okršaja sa 24. igračem svijeta, Đoković i u prethodna dva meča i dana mučio jer je morao igrati (nakon što gubio prvi) tri seta i protiv Fucsovicsa i protiv Basilašvilija.

Sada je imao set i break u drugom, ali nije mu bilo dovoljno za zatvoriti meč protiv upornog i žilavog Španjolca. Bautista Agut kroz tie-break je izborio treći set, a tamo rano oduzeo servis Srbinu i držao tu prednost do kraja ne dozvolivši Đokoviću više ni jednu break-šansu.

Za Španjolca je to četvrta pobjeda nad Top 5 tenisačem i druga u devet dvoboja protiv Đokovića. Ovo će mu biti 16. finale u karijeri i tražit će svoju devetu titulu.

POLUFINALE: Bautista Agut (7) - Đoković (1) 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Linker
26. travanj 2024 10:14