PERTH, AUSTRALIA - JANUARY 05: Roger Federer and Belinda Bencic of Switzerland celebratetalk tactics during the mixed doubles match final against Alexander Zverev and Angelique Kerber of Germany on day eight of the 2019 Hopman Cup at RAC Arena on January 05, 2019 in Perth, Australia. (Photo by Paul Kane/Getty Images)
Paul Kane/Getty Images

SPRETNIJI U TRENUCIMA ODLUKE

ŠVICARSKA OBRANILA NASLOV POBJEDNIKA U HOPMAN CUPU Federer i Benčić reprizirali uspjeh iz 2018., presudio tijesan meč mješovitih parova

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2019. u 13:53

  • Švicarska mješovita teniska reprezentacija za koju su igrali Roger Federer i Belinda Benčić drugu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednika Hopman Cupa u Perthu, kao i lani u finalu je Švicarska svladala Njemačku, koju su predstavljali Alexander Zverev i Angelique Kerber, sa 2-1.

    Švicarsku je u vodstvo doveo Federer svladavši Zvereva sa 6-4, 6-2, na 1-1 poravnala je Kerber koja je nadigrala Benčič sa 6-4, 7-6 (6), da bi u susretu mješovitih parova Švicarska bila uspješnija sa 4-0, 1-4, 4-3 (4).

    Sama je završnica bila iznimno zanimljiva, Njemačka je povela sa 4-3 u skraćenom "tie-breaku" odlučujućeg seta i tako stigla do dvije meč-lopte, ali obje na servis Federera. Nakon što je Švicarska osvojila sljedeći poen i poravnala na 4-4, igrao se odlučujući poen, a nakon gotovo 20 udaraca u izmjeni sretniji i spretniji su bili Švicarci.

    Iz drugih medija