Getty Images
KAO KLASIK IZ CRTIĆA

ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA Stvara se novi veliki tandem svjetskog tenisa, na potezu je Novak Đoković

Najveći loverboy svjetskog tenisa, friško umirovljen, želi pomoći Srbinu da se nakon šestomjesečne stanke vrati osvajanju trofeja
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 23. studeni 2017. 14:20

Novak i Radek, zvuči kao klasik iz čehoslovačke radionice crtića, no po svemu sudeći to je novi ubojit tandem svjetskog tenisa.

Novak Đoković angažirao je Radeka Štepáneka (38), koji je prije samo tjedan dana otišao u igračku mirovinu, a sada ga čeka spektakularna trenerska premijera.

Vijest je objavio češki list Dnes (Danas), pozivajući se na izvore bliske Štepáneku. Tvrde da će se službena potvrda dogoditi u sljedećim danima i da će tandem “Štepec i Djoker”, kako je to sklepao novinar Dnesa, suradnju otvoriti na ATP turniru u Dohi. Štepánek će se u timu pridružiti Andreu Agassiju, koji je s Đokovićem počeo raditi od Roland Garrosa, ali ga može pratiti samo na velikim turnirima.

MELBOURNE, AUSTRALIA - FEBRUARY 01:  Radek Stepanek of Czech Republic looks on during an Czech Republic Davis Cup practice session at Kooyong on February 1, 2017 in Melbourne, Australia.  (Photo by Robert Prezioso/Getty Images)
Robert Prezioso/Getty Images

Odmah nakon završetka karijere, Štepánek je poručio da će si brzo naći posao u “sportu koji poznaje iznutra i izvana”. Kontakt s Đokovićem očito je postojao već neko vrijeme.

- U čemu bih to mogao biti bolji nego u tenisu? U biznisu? U vođenju restorana, ili možda prodaji automobila? Tenis je područje u kojem ću uvijek biti najbolji i vjerujem da sve što sam dosad iskusio mogu prenijeti nekome drugom - rekao je.

Kultni status Štepánek nije stekao samo rezultatima i prepoznatljivom servis-volej igrom nego i ljubavnim podvizima. Loverboy iz Karvine bio je do 2007. zaručen s Martinom Hingis, nakon toga je oženio pa se 2013. rastavio s Nicole Vaidišovom, a naposljetku je njegov forhend oborio i Petru Kvitovu. Sve dok mu nije dojadilo.

- Više neću hodati s tenisačicama - izjavio je prije dvije godine u intervju za Times of India.

slične vrijednosti Prisege se nije uspio dugo držati - prije mjesec dana opet je prohodao s Vaidišovom, s kojom je trenutno na odmoru u Emiratima. Radekove su partnerice kombinirano osvojile 25 Grand Slamova više nego on, no ako se realiziraju velike ambicije s Đokovićem, ta će se statistika sigurno popraviti. Srbin za budućeg trenera ima samo riječi hvale.

- Možda nikad nije bio broj jedan, ali ima zavidnu karijeru. Kao igrač je bio pametan, uporan i uvijek 100 posto u tenisu. Osim toga, dijelimo i slične životne vrijednosti - rekao je nedavno Nole za češku Politiku.

Kako te vrijednosti funkcioniraju kad ih se usmjeri na teren, vidjet ćemo uskoro. Izazovi za Đokovića nikad nisu bili veći.

Linker
18. travanj 2024 17:40