REUTERS
OSJEĆAJU SE NASAMARENO

'ČEKALI SMO DVADESET GODINA, A ONDA SMO DOBILI OVO' Umjesto spektakla, uslijedilo bolno prizemljenje: Osijek bijesan na tenisku reprezentaciju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2017. 19:59

Ni gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić ne može sakriti razočaranje zbog sastava hrvatske teniske reprezentacije koji će nastupiti protiv Španjolske u Davis Cupu, prenosi Glas Slavonije.

Osijek se već dugo nudi Hrvatskom teniskom savezu, želio je i prije ugostiti najbolje hrvatske tenisače, ali je uvijek ostajao na čekanju. Grad na Dravi je početkom 2017. napokon dočekao svoj red, dobio je organizaciju Davis Cup susreta, i to protiv uglednih Španjolaca.

Gradonačelnik je za tenisku predstavu iz gradske blagajne izdvojio 300 tisuća kuna, kao i svi, mislio je da nam stiže pravi teniski spektakl, ali je nakon početnog oduševljenja došlo bolno prizemljenje i razočaranje. Željko Krajan je službeno potvrdio kako u Osijek od 3. do 5. veljače dovodi našu B tenisku postavu. Španjolci nas nisu iznevjerili, dolaze u najjačem sastavu, ali što to vrijedi kada neće imati ravnopravnog suparnika s druge strane mreže.

- Kao gradonačelnik moram biti odgovoran za sve što se bitno i važno događa u Osijeku. S velikim smo oduševljenjem dočekali da se nakon 20 godina u Osijeku održi ovako veliki i bitan sportski događaj, a doživjeli smo razočaranje. Kao građanin moram izraziti žaljenje i pomalo mi je nevjerojatno da se događa ovo što se dogodilo, da u našoj reprezentaciji nemamo predstavnike na pravoj razini - kaže Vrkić svjestan da je Osijek nasamaren, samo je pitanje namjerno ili ne. Nasamaren od HTS-a, Čilića, Ćorića...

Marin Čilić
REUTERS/Edgar Su / REUTERS

- Nisam siguran da mi netko neće prigovoriti, ne znam jesam li imao sve elemente i sve znao kada sam izdvajao javni novac iz Grada Osijeka za jednu veliku manifestaciju koja će, kako stvari stoje, biti ispod razine koju smo očekivali. Izražavam svoje žaljenje ovakvim razvojem situacije, ali kao odgovoran čovjek ne odustajem od onoga što smo dogovorili. Iskreno, žao mi što dajemo novac za jednu namjeru, a ispadne druga - poručio je Vrkić.

Linker
22. travanj 2024 14:14