REUTERS
ODLUČILI MJEŠOVITI PAROVI

DRAMATIČAN RASPLET U HOPMAN CUPU Zverev i Kerber u napetom tie-breaku svladali Australiju i izborili veliki finale protiv Švicarske

Piše: HinaObjavljeno: 05. siječanj 2018. 17:51

Njemačka teniska reprezentacija koju čine Angelique Kerber i Alexander Zverev, nakon dramatičnog raspleta i pobjede 2-1 protiv reprezentacije Australije, izborila je mjesto u subotnjem finalu Hopman Cupa u Perthu, u kojem će se za naslov boriti protiv Švicarske.

Pobjedom Belgije nad Kanadom 3-0, Njemačkoj je bila potrebna pobjeda za prolaz u finale, dok bi u slučaju pobjede Australije finalistom postala belgijska reprezentacija.

Angelique Kerber je s uvjerljivih 6-1, 6-2 svladala Dariu Gavrilovu i dovela Njemačku pred vrata finala, ali je Thanasi Kokkinakis preokretom došao do pobjede nad 4. tenisačem svijeta Alexanderom Zverevom 5-7, 7-6 (4), 6-4 i ostavio nadu Belgijancima.

O mjestu u finalu odlučivala je igra mješovitih parova, u kojoj su Gavrilova i Kokkinakis osvojili prvi set 4-1, Kerber i Zverev uzvratili istom mjerom u drugom te imali 'break' prednosti u trećem, ali je odluka pala u 'tie-breaku'. Australski par je poveo 3-1 uz dva servisa Kokkinakisa, ali su Nijemci nanizali četiri poena te tako došli do pobjede i četvrtog finala Hopman Cupa za ovu naciju.

Roger Federer i Belinda Benčić su s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u skupini B i odveli Švicarsku do četvrtog finala Hopman Cupa. Federer je 2001. godine bio pobjednik s Martinom Hingis, što je posljednji od dva trijumfa Švicarske, dok su za Njemačku posljednji od dva naslova osvojili Anke Huber i Boris Becker 1995. godine.

Linker
27. travanj 2024 04:42