Reuters, sn ilustracija
ZVIJEZDE NA OKUPU

HUMANITARNI I SPORTSKI TURNIR 'GEM SET HRVATSKA' U JOŠ JAČEM SASTAVU Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Nikola Mektić i Franko Škugor stižu na spektakl

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. svibanj 2019. 15:06

Kada se djeca igraju, svijet pobjeđuje! Stručnjaci za dobrobit djeteta već dugo znaju da su sport i igra sastavni dio zdravog djetinjstva, da su ključni u razvoju osobnih i društvenih vještina kao i u jačanju samopouzdanja za uspješnu navigaciju u ključnim životnim prijelazima. Da svako dijete ima pravo na igru i sport kaže i Konvencija o pravima djeteta koja ove godine obilježava 30 godina od usvojenja, a pozitivni i brižni uzori važni su u širenju ovih važnih poruka.

Zna to i Marin Čilić, jedan od najboljih hrvatskih tenisača, a humanitarni i sportski projekt Gem Set Hrvatska, koji će se održati 12. lipnja 2019. godine na SRC Šalata, okupit će brojne zvijezde hrvatskog sporta i ispričati jedinstvenu priču o sportu, igri i djeci.

Zaklada Marin Čilić, organizator je ovog jedinstvenog spektakla, a njihovom su se pozivu odazvali vrhunski sportaši koji su uzor ne samo djeci, već i njihovim fanovima diljem svijeta. Nogometaš Ivan Klasnić, tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor novi su potvrđeni sportaši, a tenis će zaigrati i Bojan Bogdanović, jedan od naših najuspješnijih košarkaša koji nije niti malo dvojio kada mu je stigao poziv Marina Čilića. “Bit će mi veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, a siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem veliku podršku i snažno bodrenje s prepunih tribina na Šalati jer će biti jako zanimljivo gledati nas sportaše u potpuno novim ulogama. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, a uz to učiniti i dobro djelo. Pozivam sve da nam se pridruže 12. lipnja u Zagrebu! Vidimo se!“ – izjavio je košarkaš Bojan Bogdanović.

Svoj su dolazak na Šalatu već potvrdili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Mate Pavić, Sara Kolak, Ana Konjuh i Dina Levačić, a tijekom narednih dana organizatori najavljuju još puno sjajnih imena koja će zaigrati za plemeniti cilj Zaklade Marin Čilić. Želja našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića je da svako dijete ima mogućnost zdravog sportskog razvoja, a prvo multifunkcionalno igralište koje će financirati njegova Zaklada, bit će izgrađeno u Osnovnoj školi Tordinci. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a iako postoji samo 12 godina, ostvaruje uspjehe u različitim područjima. Škola danas broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, pohađaju je učenici iz sva četiri mjesta općine Tordinci, no još uvijek nema sportsku dvoranu, vanjsko igralište oštećeno i neprikladno, a u cijeloj općini ne postoje izvanškolske sportske aktivnosti.

“Presretni smo što je Zaklada Marin Čilić odabrala Osnovnu školu Tordinci za projekt izgradnje multifunkcionalnog vanjskog igrališta. Vijest o odabiru učenici su primili s erupcijom oduševljenja i veselja, kao i svi učitelji i zaposlenici škole i na tome smo izuzetno zahvalni Marinu Čiliću i vodstvu njegove Zaklade. Radost je ogromna jer će izgradnjom igrališta učenici konačno imati odlične uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te za bavljenje sportom u svoje slobodno vrijeme. Moći ćemo osnovati i školski sportski klub jer će on sada imati puno više smisla. Raduje nas što će takvo igralište u konačnici pomoći razvoju sportskih talenata među našim učenicima i tko zna, možda se neki novi Čilić, Modrić ili Duvnjak krije baš među njima“ – poručio je Antun Maletić, ravnatelj Osnovne škole Tordinci.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima. Bit će ovo jedinstvena prilika vidjeti nogometaše, rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, veslače i atletičare s reketima i lopticama u ruci. Prvi dio turnira igrat će se u grupama, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima. Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a osim ugostiteljskog dijela, najmlađi će se moći upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis, zabaviti se na sportskim poligonima ili kupiti posebne suvenire i majice.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na Šalati uskoro će krenuti u prodaju, a više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

O ZAKLADI MARIN ČILIĆ

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

Linker
23. travanj 2024 01:43