Clive Brunskill/Getty Images
VRUĆA TEMA

IZNENAĐUJUĆA IZJAVA NADALA O NAJBOLJOJ NA SVIJETU PODIJELILA SVIJET TENISA Za neke je u pravu, za druge je to seksizam: 'Ti ne vrijediš više od nje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2019. 13:36

Rafael Nadal izborio je četvrtfinale Wimbledona nakon što je s 3:0 (6:2, 6:2 i 6:2) izbacio Portugalca Joaa Sousu. Slavni Španjolac do trijumfa je stigao na centralnom terenu, a taj podatak je bitan jer upravo to postalo tema na press konferenciji nakon meča.

Naime, najbolja tenisačica svijeta Ashleigh Barty odigrala je samo jedan meč na centralnom terenu, a to je za neke poražavajući podatak zbog kojeg su žestoko kritizirali organizatore Wimbledona.

Upitan da prokomentira situaciju, Rafa je dao izjavu koje su ga pojedinci napali okarakteriziravši je kao seksističku, no veći dio ljubitelja tenisa odlučio je stati na stranu drugog igrača svijeta.

"Iskreno, smatram da u današnjem svijetu tenisa imam veće ime od Barty. Iako je ona prva tenisačica svijeta, osvajačica Roland Garrosa i osoba koja igra sjajno. Možemo cijele dane raspravljati o odlukama organizatora, ali oni u konačnici te odluke moraju donijeti. Nije na meni da slažem raspored gdje će tko igrati", zaključio je Nadal kojeg u srijedu čeka meč protiv Amerikanca Sama Querreyja.

Na dodatak jednog novinara da je ona ipak prva tenisačica svijeta, Rafa je uzvratio:

"Ja sam drugi i imam 18 Grand Slam titula".

Nadal nikada u Wimbledonu nije izgubio četvrtfinalni meč, a samo jednom, i to prošle godine, zaustavljen je u polufinalu, kad je bolji od njega bio Novak Đoković.

Reakcije na Nadalovu izjavu:

"Gledao sam meč od Barty i mogu reći da bi više ljudi voljelo gledati Nadala. To je činjenica. On je s lakoćom pobijedio, ali je bio brilijantan i oduševio je nekim fantastičnim poenima" Glupo je misliti da bi ona trebala igrati tu, a ne on."

"Glup razlog, ali Nadal je 100 posto u pravu. Zašto bi Barty igrala na centralnom terenu ispred njega?"

"Ako će Barty imati dugovječnost jednog Nadala, onda će i sigurno imati puno prilika za igru na centralnom terenu."

"Kako je ovo postala seksistička izjava. Pa ne radi on raspored."

"Ne, Nadal. Ti ne vrijediš više od Barty. To si upravo potvrdio svojom izjavom".

"Licemjerni ste. Zamislite da je ovo rekao Nick Kyrgios, a ne Nadal. Svi biste totalno poludjeli."

"Čini mi se da Nadal nema u planovima zaigrati na idućem Australian Openu."

Linker
18. travanj 2024 15:49