Ronald Gorsic / CROPIX
NOVI HRVATSKI TANDEM

Krajan novi trener Borne Ćorića: 'Zajedno ćemo izvući najbolje iz njegova tenisa'

Piše: ArhivaObjavljeno: 04. studeni 2014. 12:19

Nakon veoma uspješne 2014. godine, u kojoj je pobijedio Rafaela Nadala, Ernestsa Gulbisa, Jerzyja Janowicza, Lukaša Rosola..., igrao polufinale turnira iz serije ATP 500 u Baselu, četvrtfinale Vegeta Croatia Opena i osvojio svoj prvi naslov na ATP Challenger Touru (Izmir), Borna Ćorić odlučio je angažirati novog trenera . Još uvijek sedamnaestgodišnjeg Ćorića, koji trenutačno zauzima 92. mjesto na ATP ljestvici (renking karijere), preuzima hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan.

- Zadovoljstvo mi je objaviti da počinjem raditi sa Željkom. On ima jako mnogo iskustva na Touru i radujem se zajedničkom radu kroz koji ću imati priliku jako puno naučiti. Vjerujem da možemo biti sjajan tim i zajedno postići brojne uspjehe - izjavio je Ćorić, ovogodišnji dobitnik ATP-eve nagrade Star of Tomorrow.

Željko Krajan, koji je u igračkoj karijeri bio Top 100 igrač, kao trener je najveće uspjehe postigao na WTA Touru. Dinaru Safinu doveo je do prvog mjesta na svijetu. Uspješno je vodio i Dominiku Cibulkovu te Lauru Robson, a kratko je surađivao i s Jelenom Janković. ATP Tour je upoznao kroz rad s Marcosom Baghdatisom, a tijekom 2014. bio je trener najboljoj slovenskoj tenisačici Poloni Hercog.

- Veoma sam uzbuđen što postajem dio Bornina tima i nadam se da zajedničkim snagama možemo izvući najbolje iz njegova tenisa. Bez dvojbe, on je jedan od najvećih nadolazećih zvijezda i jedva čekam da započnemo suradnju - istaknuo je Krajan.

Linker
26. travanj 2024 06:49