CROPIX
WTA TOUR

LEGENDARNA ŠVICARKA NAJAVILA DEFINITIVNI KRAJ Hingis ušla u polufinale Singapura pa najavila oproštaj od tenisa

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2017. 22:09

Tajvanka Yung Ju Chan i Švicarka Martina Hingis svladale su Njemicu Anna-Lenu Groenefeld i Čehinju Kvetu Peschke sa 6-3, 6-2 i plasirale su se u polufinale WTA Finalsa u Singapuru, gdje ih čeka dvoboj protiv mađarsko-češkog para Babos - Hlavačkova koji je sa 6-3, 6-4 bio bolji od slovensko-španjolske kombinacije Klepač - Martinez Sanchez.

Chan i Hingis, koje su u ovom trenutku najbolji svjetski par i aktualne pobjednice US Opena, odigrat će još najviše dva meča, ako se uspiju plasirati u finale.

Naime, 37-godišnja legendarna Švicarka, koja je do sada dvaput prekidala tenisku karijeru pa se potom vraćala na WTA Tour, u četvrtak je potvrdila kako će joj ovo biti posljednji turnir u karijeri prije nego što se povuče u tenisku mirovinu.

Švicarka je još kao tinejdžerka bila na pragu osvajanja pojedinčanog Grand Slama u čemu ju je 1997. godine spriječila Iva Majoli pobijedivši ju u finalu Roland Garrosa. Trofej na pariškoj zemlji ostao je jedini koji joj nedostaje u karijeri. Triput je osvajala Australian Open u singlu (1997 - 99.), a po jednom Wimbledon (1997.) i US Open (1997.), dok je u Roland Garrosu, osim 1997., poražena i dvije godine poslije od Steffi Graf.

Hingis je u drugoj fazi karijere počela nizati uspjehe u igri parova, a osvojila je sva četiri Grand Slam turnira i u ženskoj i u mješovitoj konkurenciji. U ženskim parovima ima pet naslova na Australian Openu, dva na Roland Garrosu te po tri u Wimbledonu i na US Openu. U mješovitim parovima je po dvaput trijumfirala u Melbourneu, Londonu i New Yorku, a jednom u Parizu.

U Singapuru će se pokušati oprostiti svojim četvrtim trijumfom na završnom turniru, koji je osvajala 1999., 2000. i 2015. godine.

Linker
19. travanj 2024 16:07