REUTERS/Jason Reed / REUTERS
'NISAM VIŠE ISTA'

LIJEPOJ KANADSKOJ TENISAČICI SMIJEŠE SE MILIJUNI ZBOG PADA POD TUŠEM Dobila je prvu sudsku bitku protiv organizatora US Opena

TENIS NA SUDU Kanadska tenisačica dobila prvu bitku u ratu protiv organizatora US Opena zbog ozljede iz 2015.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. veljača 2018. 16:43

Eugenie Bouchard može se smatrati pobjednicom u dvoboju protiv Američkog teniskog saveza (USTA) nakon što je okončana prva faza suđenja u kojoj je determinirana krivnja za njen pad u svlačionici Billie Jean King National Tennis Centera u New Yorku u rujnu 2015. godine.

Kanadska tenisačica, nekada peta, a danas, sa samo 23 godine, 116. igračica svijeta, tužila je organizatore US Opena zbog pada koji je “promijenio tijek njene karijere”. Bouchard je stradala u praznoj svlačionici iza 22 sata nakon što se istuširala po završetku meča u mješovitim parovima. Po izlasku iz tuš-kabine napravila je dva koraka, okliznula se i pala, ostavši “u šoku i s pogledom uperenim u plafon”. Naknadno joj je utvrđen i lakši oblik potresa mozga.

U istrazi je kasnije ustanovljeno da je osoblje USTA-e prebrisalo svlačionicu, računajući da u njoj više nema nikoga, a Bouchard tvrdi da joj je koža na ruci još oštećena od kiselina korištenih za čišćenje.

Uglavnom, Bouchard je zbog posljedica pada morala odustati od natjecanja i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima te od turnira u Japanu i Kini koji su slijedili nakon US Opena.

- Ja otada više nisam ista igračica - rekla je na svjedočenju finalistica Wimbledona iz 2014. godine.

Po izlasku sa suda ona nije imala komentara, ali jest njezina odvjetnica, koja je rekla da će njezina klijentica “tražiti milijunsku odštetu” jer je porota presudila da je USTA najviše odgovorna za ono što se dogodilo. Njihova je krivnja 75 posto, dok je na Kanađanki 25 posto. U nastavku suđenja ti će se postoci pretvoriti u - odštetu, a kako se čini, mogli bi poprilično puno koštati USTA-u s obzirom na to da je mlada Kanađanka bila na putu da naslijedi Mariju Šarapovu kao najprofitabilnija sportašica svijeta.

S druge strane, USTA će kao argument koristiti činjenicu da je Bouchard već i prije pada bila u rezultatskoj silaznoj putanji u odnosu na svoj spomenuti maksimalni domet s 5. mjestom WTA ljestvice i da je na turnir u New York stigla kao 25. na svijetu. Kanađanki u prilog ide da je pokazivala znakove oporavka forme s obzirom na to da je prošla tri kola i dosegnula osminu finala kada se dogodilo poskliznuće u svlačionici.

Naravno da USTA neće bankrotirati, ionako od sva četiri Grand Slam turnira zarađuju najviše i imaju najveći nagradni fond.

Linker
23. travanj 2024 02:25