USA Today Sports
LEKCIJA O PRIJATELJSTVU

MA, NI FEDERER IH NIJE RASTAVIO Đoković u najvećim superlativima i divljenju o legendi hrvatskog tenisa: Uvijek sam se ugledao na njega

'Sjećam se kako sam prešao na drugačije žice na reketu zbog Ivana, stvarno sam se ugledao na njega. Ta veza koju smo uspostavili zauvijek je ostala među nama. Uopće nema veze što je sada u Rogerovom 'boxu''
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2017. 16:44

Novak Đoković je kao branitelj naslova na Australian Openu očekivano slavio u prvom kolu protiv Fernanda Verdasca 3:0 u setovima (6:1, 7:6 (4), 6:2) te izborio okršaj protiv Istomina, a nakon susreta morao je odgovarati i na pitanja o jednom od najvećih rivala, Rogeru Federeru, koji je nakon stanke zbog ozljede stigao po naslov u Melbourneu.

Federer i Đoković mogu se susresti tek u finalu turnira, a čovjek koji se našao u svojevrsnoj unakrsnoj vatri između Švicarca i Srbina je Ivan Ljubičić, koji je trenutno u stručnom stožeru velikog FedExa. Mnogi su postavljanje Ljube uz Švicarca protumačili kao potez Federera koji bi mu pomogao u pobjeđivanju Đokovića, a budući da su Ivan i Novak dugo prijatelji, novinare je zanimalo je li sada njihovo prijateljstvo pomalo zamrlo.

"Jako mi je drago što mogu reći kako se apsolutno ništa nije primjenilo. Znam Ivana više od deset godina. Zajedno smo i trenirali jer smo imali istog trenera, Ricarda Piattija. Kada je Ivan bio broj 3 na svijetu uvijek je bio drag i ljubazan prema meni. Uvijek prijateljski raspoložen, uvijek mi je davao savjete i sve što god mi je trebalo", rekao je Đoković pa nastavio:

"Sjećam se kako sam prešao na drugačije žice na reketu zbog Ivana, stvarno sam se ugledao na njega. Ta veza koju smo uspostavili zauvijek je ostala među nama. Uopće nema veze što je sada u Rogerovom 'boxu'. Pričamo kao što smo pričali i prije toga."


Djokovic hits a spectator during Doha Final

Linker
18. travanj 2024 04:03