Zagreb, 181218.
Hrvatski institut za povijest.
Dodjela stipendija Zaklade Marin Cilic koje su namijene darovitim mladim sportasima, klasicnim glazbenicima i ucenicima (skolama) izvrsnim u prirodnim predmetima.
Na fotografiji: Marin Cilic i dobitnica stipendije Ana Perisko.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

GEM SET HRVATSK

MARIN ČILIĆ OKUPLJA HRVATSKE ZVIJEZDE NA HUMANITARNOM TURNIRU 'Pridružili su se Luka Modrić i Mateo Kovačić, pa Dejan Lovren..., i krenula je lavina'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.05.2019. u 14:26

 • Na inicijativu najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 12. lipnja ove godine u zagrebačkom Športsko-rekreacijskom centru Šalata bit će odigran humanitarni ekshibicijski teniski turnir na kojem će nastupiti neke od najvećih sportskih zvijezda Hrvatske, priopćili su u četvrtak iz Zaklade Marin Čilić.

  Projekt nazvan Gem Set Hrvatska okupit će tako hrvatske nogometne reprezentativce Luku Modrića, Ivana Rakitića i Dejana Lovrena, najbolje svjetske veslače Martina i Valenta Sinkovića, osvajače Davis Cupa Ivana Dodiga i Matu Pavića, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja Saru Kolak, Fed Cup reprezentativku Anu Konjuh te još mnoga druga proslavljena imena hrvatskog sporta.

  Oni će svima prenijeti važnu poruku o ljubavi prema sportu te svojim dolaskom pomoći u realizaciji najnovijeg projekta Zaklade Marin Čilić - gradnji multifunkcionalnih sportskih igrališta u sredinama Hrvatske kojima je pomoć najpotrebnija.

  "Ideja se javila još prošlog ljeta, za vrijeme mojih priprema na Korčuli. Tamo su bili Luka Modrić i Mateo Kovačić, a kako smo se zafrkavali da nam nedostaje četvrti za parove, na Instagramu smo objavili zajedničku fotografiju te pozvali njihove suigrače Dejana Lovrena i Šimu Vrsaljka da nam se pridruže. Krenula je lavina poruka brojnih sportaša i tako se polako priča zakotrljala", izjavio je Marin Čilić te dodao:

  "Nije bilo nimalo lako sve ovo organizirati te pronaći datum koji nam svima odgovara i zato sam neizmjerno zahvalan svima koji su se bez oklijevanja odazvali. Želimo svoj djeci u Hrvatskoj pružiti priliku da uživaju u sportu, a projekt Gem Set Hrvatska, koji će se, nadam se, održati svake godine, pomoći će u izgradnji brojnih sportskih igrališta u najpotrebitijim sredinama."

  Organizatori očekuju da će se na Šalati okupiti više od dvije tisuće gledatelja, a posebno se očekuje velik broj djece koja će imati priliku upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis i zabaviti se na sportskim poligonima.

  Ulaznice za veliki sportsko-humanitarni spektakl na Šalati uskoro će krenuti u prodaju.

  Iz drugih medija