CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

MATE PAVIĆ SE VRATIO U RODNI GRAD I PORUČIO: 'Split je najsportskiji grad u Hrvatskoj! A u našem sportu su veliki problemi, ne igraju najbolji...'

Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2018. 14:15

Dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović u petak je u zgradi Banovine svečano primila tenisača Matu Pavića, dvostrukog osvajača Australian Opena.

"Split je najsportskiji grad u Hrvatskoj jer ima toliko dobrih sportaša u svim sportovima", kazao je Pavić, koji je na Australian openu osvojio naslov u parovima i mješovitim parovima.

24-godišnji Splićanin je otkrio da je i njegova starija sestra igrala tenis, a otac mu je bio trener tenisa.

"U Splitu za ozbiljan teniski program nema uvjeta, a ja od svoje 18 godine živim i treniram u Beču i Barceloni. Vjerujem da mi slijedi još puno godina dobrog tenisa ako me posluži zdravlje, a onda će biti i dobrih rezultata", kazao je Pavić, koji zbog neslaganja s izbornikom Željkom Krajanom nije u Osijeku gdje naša Davis Cup vrsta igra protiv Kanade.

"U našem sportu postoje veliki problemi od nogometa, košarke, pa sve do ostalih sportova. Uvijek imate osjećaj da najbolji ne igraju za reprezentacije i da se jednostavno uvijek stavljaju tuđi interesi u prvi plan, a ne reprezentacija i rezultati. Taj problem postoji u svim sportovima", izjavio je Pavić.

Linker
19. travanj 2024 16:15