ROUEN, FRANCE - APRIL 07: David Haggerty the President of the International Tennis Federation attends the during the singles match between Lucas Pouille of France and Kyle Edmund of Great Britain on day one of the Davis Cup World Group Quarter-Final between France and Great Britain at Kindarena on April 7, 2017 in Rouen, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill Getty Images

NOVA VELIKA ODGODA

NEĆE BITI ODIGRANO FINALE NAJVAŽNIJEG ŽENSKOG TENISKOG NATJECANJA! 'Prijetnja je ozbiljna, ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 11.03.2020. u 18:02

 • Finalni turnir Fed Cupa, koji je trebao biti održan od 14. do 19. travnja u Budimpešti, odgođen je zbog toga što je mađarska Vlada, kao mjeru u borbi protiv širenja korona virusa, zabranila okupljanje u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi, priopćila je u srijedu Međunarodna teniska federacija (ITF).

  ITF je odlučio da neće biti odigrani ni mečevi razigravanja, koji su trebali biti održani 17. i 18. travnja na osam različitih lokacija u svijetu.

  ITF je odlučan održati finalni turnir Fed Cupa i preostale mečeve u 2020. te u suradnji s mađarskom Vladom, Mađarskim teniskim savezom i Ženskom teniskom udrugom (WTA) traže nove prikladne termine, prateći istovremeno razvoj situacije sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane korona virusom.

  "Iznimno smo razočarani što smo morali donijeti takvu odluku, ali ne želimo ugroziti sigurnost i dobrobit igračica, trenera, osoblja i gledatelja. Odluka nije bila laka: prijetnja širenja COVID-19 je ozbiljna i zahtijeva naše odgovorno ponašanje, kao federacije i kao ljudskih bića. Ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

  "Novi datumi Finala i mečeva u razigravanju bit će određeni u nadolazećem razdoblju, ovisno o tome koliko će tenis biti pogođen širenjem COVID-19. Pratit ćemo situaciju i donositi odluke koje će se temeljiti na činjenicama, službenim podacima i preporukama stručnjaka", zaključio je u Haggerty u priopćenju Međunarodne teniske federacije.

  Tagovi
  Iz drugih medija