WILLIAM WEST AFP
PROKOCKALI SVE ŠTO SE MOGLO

NEVJEROJATNO ŠTO SE DOGODILO HRVATSKOJ, NAJJAČA REPREZENTACIJA DOŽIVJELA DEBAKL Marin i Borna razočarali, a onda se dogodilo najveće iznenađenje

Tenisači Argentine s maksimalnih su 3-0 pobijedili Hrvatsku u dvoboju 3. kola skupine E odigranom u srijedu u Sydneyju i izbacili naše tenisače iz četvrtfinala premijernog izdanja ATP kupa.
Piše: HinaObjavljeno: 08. siječanj 2020. 10:20

Hrvatska je u posljednje kolo ušla kao vodeća reprezentacija skupine E i za plasman u četvrtfinale našim je tenisačima trebala samo jedna pobjeda, kako bi bili najbolja drugoplasirana momčad. Međutim, u tri meča su osvojili svega jedan set i oprostili se od daljnjeg natjecanja.

Prvo je Guido Pella pobijedio Marina Čilića sa 7-5, 6-3, potom je Diego Schwartzman bio bolji od Borne Ćorića sa 6-2, 6-2 i tako su Argentinici osigurali pobjedu i prvo mjesto koje im je donijelo četvrtfinalni dvoboj s Rusijom. Hrvatskoj je za plasman u četvrtfinale i dvoboj sa Španjolskom trebala pobjeda u paru, ali su Maximo Gonzalez i Andres Molteni svladali Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 3-6, 6-3, 10-2.

Dobila je naša kombinacija prvi set, no Argentinci su, iako su već pobjedom protiv Ćorića izborili četvrtfinale, napravili preokret i izbacili Hrvatsku.

William WEST / AFP)
WILLIAM WEST AFP

Tako su se od drugoplasiranih reprezentacija u četvrtfinale plasirale Belgija i Kanada.

Četvrtfinalni parovi prvog izdanja ATP kupa su Australija - Velika Britanija (četvrtak, 0.10 sati), Argentina - Rusija (četvrtak, 7.30 sati), Srbija - Kanada (petak, 0.10 sati) i Španjolska - Belgija (petak, 7.30 sati). Svi dvoboji će biti odigrani u Ken Rosewall Areni u Sydneyju.

---------------------------------------------------------------------------

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u drugom susretu 3. kola skupine E ATP kupa u kojem ga je sa 6-2, 6-2 pobijedio 13. tenisač svijeta Argentinac Diego Schwartzman i tako osigurao svojoj zemlji plasman u četvrtfinale ovog natjecanja.

U meču koji je trajao svega 75 minuta Argentinac je Ćoriću uzeo dva puta servis u prvom setu, a onda i u drugom. Schwartzman je bio bolji i na prvom i na drugom servisu, servirao je dva asa, a Ćorić samo jedan.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni ogled i druga pobjeda argentinskog tenisača.

William WEST / AFP
WILLIAM WEST AFP

U zadnjem meču u skupini u parovima igraju Ivan Dodig i Nikola Mektić protiv Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija. Hrvatskoj je potrebna pobjeda u parovima kako bi osigurala drugu poziciju. U prvom meču u skupini Marin Čilić je također doživio poraz, bolji od njega je bio Guido Pella sa 7-6, 6-4.

Argentina je ovom pobjedom prva u skupini E i plasirala se u četvrtfinale gdje joj je suparnik Rusija. U četvrtfinale su se ranije plasirale Srbija, Velika Britanija, Australija i Španjolska.

Plasman u četvrtfinale osigurali su pobjednici šest skupina i te dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije zbog čega je Hrvatskoj potrebna pobjeda u parovima.

William WEST / AFP)
WILLIAM WEST AFP

Marin Čilić poražen je danas u prvom susretu 3. kola skupine ATP kupa koji se igra u Sydneyu, bolji od njega je sa 7-6, 6-3 bio Argentinac Guido Pella koji je tako Argentinu doveo u vodstvo 1-0.

Čilić je dobro otvorio meč, uzeo je servis suparniku za vodstvo od 3-1 i nakon svog servisa vodio je 4-2. No nakon toga, Argentinac osvaja svoj servis i uzima servis Čiliću, izjednačuje i set odlazi u tie-break u kojem je bolji Pella.

U drugom setu Pella uzima servis Čilću za 4-2 i prednost ne ispušta do kraja. U meču koji je trajao sat i 54 minute Čiliću nije pomoglo ni 12 aseva. Pella ih je servirao četiri. Čilić je bio bolji na prvom servisu, no Pella je više poena realizirao na drugom servisu.

Ovo je bio četvrti međusobni susret između argentinskog tenisača, 25. na ATP ljestvici, i Čilića i treća pobjeda Pelle.

ATP kup, skupina E - 3. kolo

ARGENTINA - HRVATSKA 3-0

Guido Pella - Marin Čilić 7-5, 6-3

Diego Schwartzman - Borna Ćorić 6-2, 6-2

Maximo Gonzalez / Andres Molteni - Ivan Dodig / Nikola Mektić 3-6, 6-3, 10-2

POLJSKA - AUSTRIJA 2-1

Ljestvica

1. Argentina 3 2 1 5-4 54,5% 52,4% 2

2. Hrvatska 3 2 1 5-4 52,4% 49,7% 2

3. Poljska 3 1 2 4-5 43,5% 47,6% 1

4. Austrija 3 1 2 4-5 50,0% 50,4% 1

Linker
18. travanj 2024 03:51