Sep 1, 2019; Flushing, NY, USA; Novak Djokovic of Serbia faces Stan Wawrinka of Switzerland in a fourth round match on day seven of the 2019 US Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports - 13297840
Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

INTERVJU ZA CNBC

NOVAK ĐOKOVIĆ ZABRINUO SVOJE NAVIJAČE 'Potpuno sam iskren i otvoren, rekordi mi nisu važniji od obitelji i zdravlja i mogu zamisliti život bez tenisa'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2019. u 19:44

 • Posljednje izjave Novaka Đokovića definitivno se neće previše svidjeti njegovim obožavateljima.

  U razgovoru za CNBC on je iskreno progovorio o važnosti tenisa u njegovom životu. Jesu li rekordni važniji od njegovog osobnog života, zapitao se najbolji tenisač svijeta, vlasnik 16 Grand Slam naslova. Đoković za rekorderom Rogerom Federerom zaostaje za 4 Grand Slam naslova, dok je Rafael Nadal drugi na toj ljestvici sa 19 osvojenih Grand Slamova.

  "Jesu li rekordi važniji od vremena koje provedem s obitelji? Jesu li važniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i iskren oko svega, puno pričam sa suprugom o tome, roditeljima, braćom i ljudima koji su mi bliski jer želim shvatiti kao oni na to sve gledaju", objasnio je Đoković.

  Srpski tenisač ističe kako su mu djeca najvažnija.

  "Otac sam dva anđelčića i vrijeme koje provodim s njima mi je jako dragocjeno. Ne želim ići kroz život i shvatiti da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju", objasnio je Đoković, otac sina Stefana i kćerke Tare.

  Upitan može li zamisliti svoj život bez tenisa, 32 godišnji Đoković je rekao:

  "I da i ne. Mogu ga zamisliti jer se ne bojim života bez tenisa, jer me sretnim čini puno drugih stvari. Ali isto tako i ne, jer moj život neće biti bez tenisa. I kada neću igrati, bit  ću i dalje aktivan u sportu. Želim imati svoju akademiju i prenijeti iskustva novim generacijama", zaključio je Đoković.

  Iz drugih medija