CROPIX
HRVATSKI TENISAČI

OSVAJAČI DAVIS CUPA POLAKO KREĆU U NOVU SEZONU Marin Čilić odustao od nastupa, Borna izabrao ekshibicijske nastupe, u akciji samo Ivo Karlović

POČINJE TENISKA SEZONA Od naših idući tjedan u akciji samo Ivo Karlović, a Ivanišević zadovoljan pripremama s Raonicem
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 29. prosinac 2018. 18:03

Australsko ljeto prijeti, a nije prvi put, visokim temperaturama koje bi mogle otići iznad 40 stupnjeva, no za tenisače to nije neka velika novost. U vrijeme Australian Opena su barem nekoliko puta morali igrati u takvim uvjetima.

Što nam nosi start nove sezone, doznat ćemo uskoro jer će u tjednu koji dolazi tenisači igrati u Brisbaneu, Dohi i indijskom Puneu. Hrvati su imali i dugačku i vrlo uspješnu prošlu sezonu koja je okončana trijumfom u Davis Cupu pa je možda i logično da ponešto propuste na početku 2019.

Marin Čilić je trebao igrati u Puneu, ali je odustao od nastupa u Indiji, a Borna Ćorić se nije prijavio u prvom tjednu tako da će obojica u Melbourne nakon nekoliko ekshibicijskih nastupa u Adelaideu (Ćorić) i u Kooyongu (Čilić). Tako će hrvatsku zastavu na početku sezone nositi veteran Ivo Karlović koji je krajem prošle godine imao nekoliko uspješnih nastupa na Challengerima i došao do 101. mjesta na svijetu. Za tenisača koji će uskoro proslaviti 40. rođendan to je velik uspjeh i rezultat, bio bi velik za sve četrdesetogodišnjake.

Roger Federer odlučio je prošlogodišnjom stazom krenuti put Melbournea. Sa sunarodnjakinjom Belindom Bencic igrat će na Hopman Cupu ekshibiciju mješovitih parova koje su prošle godine osvojili. Švicarac je očito odlučio ostati vjeran nekim navikama, uostalom lani je nakon Pertha osvojio Australian Open.

Nadal u Brisbaneu

Rafael Nadal će se pojaviti na turniru u Brisbaneu koji je prošle godine morao otkazati, a tamo će biti i negdašnji broj 1, Škot Andy Murray koji se oporavlja od problema s kukom zbog kojega je pao na 256. mjesto rang-liste. Iako tvrdi da još nije spreman, želi iskušati mogućnosti pod punim opterećenjem.

Novak Đoković će po običaju igrati u Dohi, a tamo će biti i dva mlada tenisača, Dominic Thiem i Karen Hačanov, dok će Južnoafrikanac Kevin Anderson biti prvi nositelj u Puneu.

Nakon priprema na Bahamima Milos Raonic s trenerom Goranom Ivaniševićem otvorit će sezonu u Brisbaneu. Imao je dosta problema s ozljedama ove godine, ali mu renking nije previše trpio.

Ivanišević je zadovoljan ostvarenim na pripremama, ali je prilično zakopčan. No, ako ne bude ozljeda, Ivanišević vjeruje u dobre rezultate Raonica.

- Mogao bi biti neugodan.

A koliko neugodan?

- Vrlo, vrlo neugodan.

Linker
19. travanj 2024 18:13