ATP Umag

JEDNOGLASNA ODLUKA

OVO JE BILA JEDNA OD NAJLAKŠIH ODLUKA ATP Umag Goranu Ivaniševiću odao najveće priznanje!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.07.2016. u 15:07

 • Najstariji hrvatski ATP turnir Konzum Croatia Open Umag i organizator turnira Istraturist odat će počast najvećem hrvatskom tenisaču i jednom od najvećih hrvatskih sportaša u povijesti, Goranu Ivaniševiću tako što će središnjem stadionu u kompleksu Stella Maris dati njegovo ime, priopćeno je u petak iz Organizacijskog odbora turnira.

  Svečanost imenovanja ATP stadiona Gorana Ivaniševića dio je obilježavanja 15. obljetnice njegove pobjede u Wimbledonu, a na svečanosti će sudjelovati i legendarni američki tenisač Andre Agassi. Poseban gost na ovom teniskom spektaklu bit će i nekadašnji svjetski broj jedan, pobjednik Roland Garrosa 2003. godine i pobjednik Umaga 2010. godine, Juan Carlos Ferrero.

  "Odluka da naša popularna "školjka" dobije ime po Goranu jedna je od najlakših i najbržih koje smo ikada donijeli. Goran je veliki prijatelj našeg turnira i Umaga, ali iznad svega veliki hrvatski sportaš i naš jedini pobjednik Wimbledona. To što je pristao da se naš stadion zove njegovim imenom velika je čast za nas kao organizatore i za naš turnir”, istaknuo je direktor Istraturista i predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj.

  Goran Ivanišević zahvalio se svima uključenima u umaški turnir i cijelom gradu Umagu, jer imenovanje stadiona doživljava kao ogromnu čast.

   

  "Iako nisam igrao često u Umagu, taj finale 1990. godine na neki mi je način lansirao karijeru. Odmah nakon Umaga sam igrao četvrtfinale Roland Garrosa, polufinale Wimbledona, osvojio prvi naslov u Stuttgartu... Zbog svega toga Umag doživljavam kao posebno mjesto u svojoj karijeri, mjesto na kojem je, na neki način, za mene sve i počelo“ - naveo je Goran Ivanišević u priopćenju za javnost.

  Na ATP stadionu Gorana Ivaniševića odmah nakon svečanosti imenovanja održat će se i egzibicijski spektakl Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića s gostom Juanom Carlosom Ferrerom. Time će biti i otvoren 27. Konzum Croatia Open Umag, na kojemu se do finala 24. srpnja očekuje oko sto tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

  Iz drugih medija