REUTERS
VELIKI ZDRAVSTVENI PROBLEMI

PONAJBOLJA TENISAČICA SVIJETA ŠOKIRALA PRIZNANJEM NAKON MEČA Dijagnosticirana joj ozbiljna bolest: 'Ponekad ne mogu ustati iz kreveta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2018. 20:39

Porazom od Eline Svitoline od velikog WTA Finala u Singapuru se oprostila Caroline Wozniacki, ali ono što se dogodilo nakon tog dvoboja postalo je puno veća vijest od samog rezultata.

Danska tenisačica je nakon meča izašla pred novinare i otkrila ozbiljne zdravstvene probleme. Naime, Caroline je šokirala medije izjavom da joj je još uoči ovogodišnjeg US opena dijagnosticiran reumatoidni artritis, teška autoimuna bolest vezivnog tkiva koja se najviše osjeti na zglobovima.

"U početku sam bila u šoku. Osjećala sam se kao najspremnija sportašica, ili je to bilo samo u mojoj glavi, a onda odjednom se moram nositi s ovime. Ovo očito nije idealna situacija za bilo koga, a gora je i time kad ste profesionalni sportaš. No, treba pronaći plan, smisliti kako dalje, napraviti istraživanje... Srećom pa danas postoje sjajne stvari koje se mogu učiniti oko ovoga. Treba nastaviti dalje, naučiti se nositi i živjeti s ovime", izjavila je Wozniacki pa detaljnije opisala probleme:

Britain Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club, Wimbledon, England - 28/6/16 Denmark's Caroline Wozniacki in action during her match against Russia's Svetlana Kuznetsova REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS/Stefan Wermuth / REUTERS
Caroline Wozniacki

"Ima dana kada se probudite i ne možete ustati iz kreveta i s time se morate pomiriti, ali drugim danima ste dobro. Čak ni ne osjećate da imate to. Moram reći kako sam sretna što sam završila sezonu i sada samo mogu to kontrolirati i izgraditi plan oko toga kako biti bolje u budućnosti.

"Kod nekih ljudi to jednostavno nestane, kod nekoga popusti, a čak i ako se stanje pogorša, onda se to odvija jako polako. No, danas je medicina nevjerojatno tako da nisam zabrinuta oko toga", zaključila je pobjednica ovogodišnjeg Australian opena.

Kod reumatoidnog artritisa imunološki sustav napada hrskavično tkivo, kosti i u nekim slučajevima unutarnje organe. Uz odgovarajuće zdravstvene mjere i prilagodbu životnih navika, oboljeli mogu imati dug i kvalitetan život, ali ako se ne liječi, može dovesti do značajnih oštećenja funkcija zglobova te životni vijek skratiti i do 18 godina, opis je ove ozbiljne bolesti na većini portala specijaliziranih za medicinu.

Linker
27. travanj 2024 05:05