Thomas Peter / REUTERS / REUTERS
EKSHIBICIJSKI MEČ

POVRATAK NAJVEĆE Serena Williams ni četiri mjeseca nakon što je rodila ponovno s reketom na terenu!

Piše: HinaObjavljeno: 24. prosinac 2017. 22:24

Grand Slam rekorderka Serena Williams će 30. prosinca ponovno biti u akciji na teniskom terenu, ni četiri mjeseca nakon što je rodila kćer Alexis Olympiju Ohanian u rujnu, a suparnica u ekshibicijskom meču, u sklopu Mubadala World Tennis Championshipa u Abu Dhabiju, bit će joj pobjednica Roland Garrosa, Latvijka Jelena Ostapenko.

U svom posljednjem nastupu, prije nego što je objavila povlačenje s WTA Toura zbog trudnoće, Serena Williams je na Australian Openu u Melbourneu osvojila svoj 23. pojedinačni Grand Slam naslov, pobjedivši u finalu stariju sestru Venus, nakon što je u polufinalu nadigrala Mirjanu Lučić-Baroni. No, kad je objavila vijest o povlačenju, danas 36-godišnja Serena Williams je najavila da će na Australian Openu 2018. braniti naslov.

Iako još nema službene potvrde o tome, direktor Australian Opena Craig Tilley je izjavio kako je "vrlo izgledno" da će Serena zaigrati od 15. siječnja u Melbourne Parku.

U kakvoj je formi, Amerikanka će imati priliku pokazati 30. prosinca u Abu Dhabiju, gdje su glavne zvijezde trebali biti tenisači, ali su organizatori ekshibicijskog turnira pogođeni otkazima Rafaela Nadala, Stana Wawrinke i Miloša Raonića ostali na Novaku Đokoviću i Dominicu Thiemu kao najzvučnijim imenima te su odlučili "pojačati" postavu pozivom tenisačicama, koje do sada nikada nisu igrale na ovom turniru.

"Velika je čast biti dio te povijesti", izjavila je Serenina suparnica Jelena Ostapenko.

Turnir započinje 28. prosinca, a za pravo da se u polufinalu bore protiv Đokovića, odnosno Thiema, prvog dana će će se natjecati Rus Andrej Rubljov i Španjolac Roberto Bautista Agut te Španjolac Pablo Carreno Busta i Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Mubadala World Tennis Championship se igra od 2009. godine, a Novak Đoković bi novim trijumfom mogao dostići rekordera po broju naslova, Španjolca Rafaela Nadala, koji je četiri puta podizao pobjednički trofej.

Linker
20. travanj 2024 06:45