Paul Kane/Getty Images
BIRAJU KOLEGE TRENERI

PRIZNANJE ZA HRVATSKOG STRUČNJAKA I NEKADAŠNJEG TREĆEG IGRAČA SVIJETA Ljubičić naboljeg na svijetu vratio u život i dobio nominaciju za trenera godine

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. studeni 2017. 12:12

Nekadašnji najbolji hrvatski tenisač i treći igrač na ATP ljestvici Ivan Ljubičić, sadašnji trener Rogera Federera nominiran je za najboljeg trenera u 2017. godini. Dobitnika ove nagrade izabrat će treneri među sobom, a dobit će je onaj nominirani za kojega kolege budu glasale da je svog igrača podigao na višu razinu, piše Slobodna dalmacija.

Veliko iznenađenje bilo je krajem 2015. godine kada je Švicarac Roger Federer imenova Ljubičića svojim trenerom. Nekadašnji hrvatski prvi reket prekinuo je suradnju s Milošom Raonićem u prosincu nakon što je s njim ušao u Top Ten svjetskih igrača.

Ove godine Federer je osvojio je dva Grand Slama Australian open i Wimbledon (protiv Marina Čilića u finalu), tri titule na Mastersu 1000 u Indian Wellsu, Miamiju i Šangaju, te je ostvario niz od pet uzastopnih pobjeda nad prvi reketom svijeta Rafaelom Nadalom.

Uz Ljubičića nominira su Neville Goodwin (trener Kevina Andersona), Martin Laurendeau (trener Denisa Šapovalova), Toni Nadal i Carlos Moya (treneri Rafaela Nadala) i Alexandar Zverev sr (trener Alexandera Zvereva jr.).

Linker
19. travanj 2024 07:33