Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports / USA Today Sports
ATP 500 TOKIO

SADA JE JASNO: ČILIĆ I JAPAN SE NE VOLE Najbolji hrvatski tenisač drugu godinu zaredom ispao u polufinalu! Marin u odlučujućem setu nije uzeo ni gem!

Piše: HinaObjavljeno: 07. listopad 2017. 15:24

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugu godinu zaredom nije uspio izboriti mjesto u finalu ATP turnira serije 500 u Tokiju, gdje ga je u subotnjem polufinalu svladao Francuz Adrian Mannarino (ATP - 31.) 6-7 (5), 6-4, 6-0 nakon dva sata i 42 minuta igre.

Za razliku od odlične predstave u čevrtfinalu protiv Amerikanca Ryana Harrisona, peti tenisač svijeta je protiv ljevorukog Francuza odigrao meč s previše, čak 49 neforsiranih pogrešaka te bio potpuno neuvjerljiv u gemovima na početnom udarcu. Naime, Mannarino je uspio čak šest puta oduzeti servis Čiliću koji od rezultata 3-4 u drugom setu više nije osvojio nijedan gem na početnom udarcu.

Marin je 'breakom' za 5-3 u prvom setu izborio servis za osvajanje prve dionice, ali do set-lopte nije stigao. Imao ju je kod 5-4, kasnije i kod 6-5, ali je o pobjedniku prvog seta odlučio 'tie-break' u kojem je 29-godišnji Francuz poveo 3-0. Ipak, Čilić je uspio nadoknaditi zaostatak i osvojiti sedam od sljedećih devet poena.

U prvom gemu drugog seta naš je tenisač propustio tri prilike za 'break', nakon čega je Mannarino počeo sve više prijetiti. Jednu takvu prijetnju je kapitalizirao za 'break' i vodstvo 5-3. Francuz je propustio servis za set, ali je novim 'breakom' odveo meč do odlučujućeg, trećeg seta.

U njemu je sve otišlo na stranu Mannarina koji je s nova tri 'breaka' i Čilićeve dvostruke pogreške na drugu meč-loptu stigao do svog četvrtog finala u karijeri, nakon dva sata i 42 minute borbe. Francuz je iskoristio šest od 15 prilika za 'break', a Čilić dvije od deset.

Francuz će se u nedjelju boriti za svoj prvi naslov u karijeri, a suparnik će mu biti Belgijac David Goffin koji je sa 7-6 (3), 7-6 (6) svladao Argentinca Diega Schwartzmana.

ATP Tokio - polufinale

Adrian Mannarino (Fra) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 6-7 (5), 6-4, 6-0

David Goffin (Bel/4) - Diego Schwartzman (Arg/8) 7-6 (3), 7-6 (6)

Linker
18. travanj 2024 22:42