Screenshot: Facebook
BIO JE TO OČAJNIČKI POTEZ

SENZACIJA Kumovi iz Međugorja razbili najbolje na svijetu, ali svaka čast još jednom čovjeku!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. srpanj 2016. 10:19

Hrvatska je još uvijek u igri u četvrtfinalu Davis Cupa u Portlandu! Senzacionalna predstava Marina Čilića i Ivana Dodiga vratila je našu reprezentaciju među žive nakon što su u četiri seta nadigrali najtrofejniji tandem svih vremena, Boba i Mikea Bryana sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4. Uoči posljednjeg dana SAD vodi s 2:1 i sve je otvoreno, Čilić će u 21 sat igrati protiv Johna Isnera i u taj susret ulazi s 5:0 u međusobnim ogledima dok su posljednji na rasporedu Jack Sock i Borna Ćorić.

Kumovi iz Međugorja potpuno su nadigrali i razbili 38-godišnje blizance iz Camarilla. Svaka čast izborniku Željku Krajanu i Čiliću, odigrali su na sve ili ništa nakon razočaravajuća dva poraza u petak. Pogotovo je bolan bio Čilićev gubitak od Socka nakon 2:0 u setovima, mislili smo da će ga to skroz dotući nakon što je i u Wimbledonu propustio istu prednost protiv Rogera Federera (uz tri meč-lopte).

Kad ono Čilić je u dogovoru s Krajanom izrazio želju igrati u paru, Marin Draganja mu je ustupio mjesto u, rekli bismo, očajničkom i hrabrom potezu. To pokazuje i da je 27-godišnji Međugorac psihološki puno jači nego što se misli i da je spreman na razne žrtve za reprezentaciju. Ovisno o okolnostima, ovo je bilo na sve ili ništa, eventualno kupiti nadu i to s njim koji parove igra povremeno, nikada više od dva do tri turnira godišnje.

Uz kuma Dodiga to je bio genijalan potez, odavno se nismo nagledali toliko dobrih poteza i to protiv dva tenisača koja su sinonim za parove, za čitanje misli i unisone reakcije. Uostalom ovo je Bryanima bio tek peti poraz u Davis Cupu, prvi i peti od Hrvata jer su ih načeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Carsonu prije jedanaest godina. Možda će im ovo biti oproštaj od reprezentacije, puno će ovisiti o ishodu cijelog dvoboja iako se vidi da više nisu moćni kao nekada. To je rekao i Dodig nekoliko dana prije susreta, „samo se treba postaviti pobjednički, nisu što su bili“.

Sandra Harwitt
Sandra Harwitt
Sandra Harwitt

"Ušli smo u meč s dobrom taktikom, dobrim stavom i znali da ih možemo pobijediti ako odigramo svoju dobru igru. Očito, dobra stvar je bila i to što smo i ja i Ivan prije već pobijeđivali Bryane", rekao je Marin Čilić nakon velike pobjede.

Željko Krajan napravio je važnu promjenu u sastavu i pogodio, ta je odluka možda bila i presudna za hrvatske snove o polufinalu.

"Ma presudilo je to što su Marin i Ivan danas odigrali nevjerojatan meč. I jedan i drugi su prikazali svoju najbolju igru, a Marin je odigrao najbolji meč parova u svom životu", objasnio je Krajan.

Sva vještina Bryana na mreži i okolo nje nestala je pod snagom servisa i reterna, pogotovo reterna oba naša igrača. Takvu rapsodiju na reternu ne viđa se često, takvi potezi razoružavaju ideju i samopouzdanje suparnika. Šest puta su naši tenisači oduzimali servis blizancima. Samo u drugom setu Čilić i Dodig su malo pali ili su se braća malo podigla, svejedno, no na duge staze kvaliteta Međugoraca bila je prevelika.

Braća Bryan bila su u šoku...

"Jednostavno, nismo mogli igrati svoju igru. Nismo imali dobar postotak prvog servisa, nismo ih dovodili u probleme od početka. Jednostavno, danas su nas nadigrali u svakom segmentu igre", pošteno je priznao Bob Bryan.

Bilo je to čarobno popodne u Tualatin Hillsu u Beavertonu, predgrađu Portlanda. Popodne koje je razbudilo nadu da je moguć čudesan preokret. Kao što je Sock okrenuo Čilića, mogla bi Hrvatska Amerikance. Nakon ovoga psihologija se mijenja, Marin je opet na nogama, spreman za Isnera, spreman dodatno zakomplicirati stvari. Večeras se isplati ostati uz televizijske ekrane i popratiti može li Hrvatska do čuda i polufinala Davis Cupa.

Linker
14. travanj 2024 12:46