Screenshot: YouTube

SCENE PUSTOŠI

'SMRZAVALA SAM SE ZA KOMADIĆ KRUHA, ALI OVO...!' NEKAD SLAVNA SRPSKA TENISAČICA ŠOKIRANA SCENAMA U ŠOPING CENTRU 'Ovo je apsolutno užasavajuće'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 21.03.2020. u 16:53

 • Bivša srpska tenisačica s australskim državljanstvom Jelena Dokić iz Melbournea se na Instagram profilu oglasila zgrožena praznim policama uslijed pandemije koronavirusa.

  Dokić je rođena Osječanka koja je u karijeri nastupala i pod zastavom Australije i pod zastavom Srbije i Crne Gore, a globalno raširen virus podsjetio ju je na teške trenutke odrastanja:

   

  "Ovo je apsolutno užasno i nepotrebno. Ne znam jesam li više ljuta ili tužna. Kao netko tko je proživio ratne strahote kao izbjeglica, kao netko tko se na svoje oči uvjerio kako to izgleda kad na policama trgovina nema hrane - i to ne zato što ljudi prekomjerno kupuju, nego zato što u cijeloj državi doslovno nedostaje hrane - kao netko tko je noćima i danima bio gladan, kao netko tko nije imao niti novaca za kupnju hrane i kao netko tko je satima stajao u redovima u 4 ujutro na velikoj hladnoći kako bi kao dijete dobio komad kruha te kao netko tko nije imao struje ni grijanja na -20 stupnjeva, vjerujte mi kad vam kažem da je ovo što radite u potpunosti nepotrebno", poručila je Dokić iz Australije.

   

  "To panično kupovanje je prešlo svaku mjeru, kupovanje zaliha kao da su vam potrebne za više godina, to je tragikomično. Time samo pokazujete koliko ste pohlepni i kako postupate neljudski. Prestanimo biti sebični i ujedinimo se protiv ove bolesti. Prebrodit ćemo sve ako joj se suprotstavimo zajednički. Budimo dobri jedni prema drugima i ostanimo jaki, zdravi i sigurni", zaključila je Jelena.

  Iz drugih medija