REUTERS/Bill Kostroun
REUTERS

NAMJEŠTANJE MEČEVA

SVIJET TENISA POTRESA NOVA VELIKA AFERA Uhićeno čak 28 profesionalnih tenisača, namješteno 97 mečeva, jedan od njih igrao je i na zadnjem US Openu!

AUTOR:
    • Sportske Novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 10.01.2019. u 15:10

  • Svijet tenisa potresa nova velika afera. Španjolska policija uhitila je 83 osobe, uključujući i 28 profesionalnih tenisača zbog sumnje u namještanje teniskih profesionalnih mečeva, objavio je danas Europol.

    "Organizirana kriminalna skupina uključena u namještanje profesinalnih teniskih mečeva je uhićena u operaciji koju je vodila Španjolska civilna garda zajedno s Državnim tužiteljstvom. Od 83 uhićenih 28 je profesionalnih tenisača, a pod sumnjom je 97 namještenih mečeva", stoji u priopćenju Europola.

    Španjolska policija obavila je pretrese 11 kuća, zaplijenjeno je 167.000 eura, jedna sačmarica i pet luskuznih vozila, a blokirana su i 42 bankova računa osumnječenih za namještanje mečeva, stoji u priopćenju.

    Zasad nije otkriven identitet niti jednog osumnjičenog, Europol nije otkrio ni imena 28-orice osumnjičenih tenisača, ali se navodi da je jedan sudjelovao na prošlogodišnjem US Openu.

    Cijela operacija počela je još 2017. godine, a osumnjičeni koji se navode kao 'dio kriminalne skupine iz Armenije' navodno su podmićivali tenisače radi namještanja mečeva.

    Iz drugih medija