Bongarts/Getty Images
PRAVO SVJEDOČANSTVO

SVJEDOČANSTVO O NAJVEĆEM PREDSKAZANJU O 'SPLITSKOG NOSTRADAMUSA' Prije 18 godina je rekao: 'To ti je jedan mali iz Srbije! Bit će najbolji na svitu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 01:38

Osim šta je velik šampion i još veći čovik Goran Ivanišević je i odličan prognozer, mogli bi reći teniski Nostradamus, piše Slobodna Dalmacija. Taj Nostradamus s teniskom lopticom je prije 18 godina, reka i pogodija da će Novak Đoković bit najbolji tenisač na svitu.

Priča ide ovako. Goran, braća Ivo i Drago Šošo i moja malenkost smo s Visa išli put Hvara s jednim malim gliserom. Kako se Goran i ja i nismo baš razumili u brodove, a braća Šošo su se takorekoć rodili na moru, nas dvojica smo njima pružili zadovoljštinu da nas dovedu do Hvara.

Za to vrime, smo nas dvojica sidili na provi glisera i guštali. Pričali smo o svemu i svačemu i ja sam u jednom trenutku upitao “Velikog G” (tako su prijatelji zvali Gorana) postoji li neko s prostora bivše Jugoslavije ko bi moga napraviti svjetsku tenisku karijeru i bit približno dobar kao on ili kao svojedobno Boba Živojinović.

Ka iz topa Goran je reka:

- Novak Đoković.

- Koji je to, upita sam ga.

- To ti je jedan mali iz Srbije, vidija sam ga nedavno prvi put u kampu Nikija Pilića. Mali je čudo. Taj će bit najbolji na svitu i dugo mu niko neće moć ništa.

I kako je teniski Nostradamus predvidija tako se i obistinilo. Nole je posta najbolji na svitu, a da bi posta najbolji svih vremena u svoj tim je mora pozvat “Velikog G”.

REUTERS/Andrew Couldridge     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

A da najnovija suradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića funkcionira sjajno, potvrđuju i dosadašnji odlični nastupi srpskog tenisača na Wimbledonu. Đoković je za samo sat i pol igre pobijedio Denisa Kudlu u 2. kolu (6:3, 6:2, 6:2) i sada ga čeka Poljak Hubert Hurkacz koji je s 3:1 pobijedio Argentinca Leonarda Mayera.

Linker
18. travanj 2024 22:37