Novak Đoković
 Robert Deutsch-USA TODAY Sports
'ILI ON ILI JA'

TAKO TO RIJEŠAVA LEGENDARNI BORIS BECKER Slavni Nijemac ostvario ultimatum i više nije trener Novaka Đokovića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2016. 22:06

Teniska vijest dana stigla je u utorak navečer iz Njemačke. Njemački dnevnik Bild objavio je kako Boris Becker više nije trener Novaka Đokovića.

"Nakon tri vrlo uspješne godine Boris Becker i ja smo zajednički odlučili završiti suradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na suradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmjereni prije svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", objasnio je Đoković razlaz na svom Facebook profilu.

Upravo je ovakav epilog legendarni Nijemac dao naslutiti u svojim izjavama proteklih tjedana. Becker je na kraju sezone Đokoviću postavio ultimatum tražeći ga da se odrekne usluga kontroverznog španjolskog psihologa Pepea Imaza, a proteklog je vikenda objasnio u kojoj su fazi pregovori.

"Trenutno smo u procesu pregovora. Ne mogu reći više od toga. Ne mogu reći 'nastavljamo', ali ne mogu reći ni 'ne nastavljamo'. Što se mene tiče stvarno sam uživao tijekom ove tri godine. Bio sam u svom elementu, a to ću činiti i ubuduće. Ne žalim ni za čim, bila je ovo nevjerovatna avantura", rekao je tada 49-godišnji Nijemac, ali čini se da Đoković ipak nije udovoljio Beckerovom jedinom zahtjevu - otkazu guruu Imazu s kojim više nije mogao surađivati.

Becker
REUTERS/Paul Childs / REUTERS

Suradnja Beckera i Đokovića počela je krajem 2013. godine, a pod vodstvom slavnog Nijemca Novak se vratio na prvo mjesto ATP liste i suvereno vladao svjetskim tenisom sve do kraja ove godine, kada mu je broj 1 preoteo Britanac Andy Murray.

Linker
25. travanj 2024 14:51