AP
DEN BOSCH

Tursunov i kiša zaustavili Ivana Dodiga na putu do drugog naslova karijere

Rus Dmitrij Tursunov, 70. tenisač svijeta, pobijedio je u finalu ATP turnira u Hertogenboschu našeg Ivana Dodiga 6-3, 6-2 nakon 76 minuta igre
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 18. lipanj 2011. 21:52

Rus Dmitrij Tursunov, 70. tenisač svijeta, pobijedio je u finalu ATP turnira u Hertogenboschu našeg Ivana Dodiga 6-3, 6-2 nakon 76 minuta igre…

Trenutni položaj na ljestvici 28-godišnjeg Moskovljanina ne otkriva njegov potencijal kada je u pravom ritmu, a ovo je definitivno bio takav tjedan. Iako je uoči dolaska u Hertogenbosch Tursunov imao samo 5 pobjeda i 6 poraza ove sezone na Touru, pokazao je ovoga tjedna zbog čega je svojedobno držao i 20. mjesto na ATP ljestvici.

Pokazao je to i u finalu, jer je nadigrao Dodiga u svakom pogledu. Bio je precizan u svojim napadima s osnovne crte, držao je inicijativu cijeli meč i vješto je koristio sve prilike koje je izborio. Dobro je i servirao, ubacio je 68% prvih servisa. Tursunov je napravio prvi break za vodstvo 3-1 u prvom setu. Dodig je odmah nakon toga izborio jedine tri break-lopte u meču, 15-40 i još jednu prednost. Nije uspio, Tursunov je i u tim situacijama bio čvrst.

Kod rezultata 2-2 u drugom setu, uslijedio je poduži prekid zbog kiše. Nakon što su se igrači vratili na igralište, Dodig više nije uspio osvojiti niti jedan gem.

Dodig je ovoga tjedna na 42. mjestu ATP ljestvici, što mu je i najbolji plasman u karijeri. Jasno je da će se nakon četiri pobjede u Hertogenboschu i plasmana u drugi ATP finale u karijeri, nakon što je početkom godine osvojio Zagreb, u ponedjeljak opet radovati novom najboljem renkingu karijere.

- Prvo moram čestitati Dmitriju, odigrao je nevjerojatan tenis. Ja sam jako zadovoljan jer sam prvi puta ovdje, a stigao sam do finala. Radujem se sljedećem dolasku u Hertogenbosch, hvala organizatorima na dobrom poslu i gledateljima na podršci - rekao je Dodig.

- U finalu si uvijek malo nervozan. Ovdje su bili i teški uvjeti, s obzirom na vrijeme. Ja imam malo više iskustva od Ivana, možda je i to presudilo. Uspio sam bolje igrati na važnim poenima. Nadam se da ću ovu formu zadržati i za Wimbledon - poručio je Tursunov, koji je u devetom finalu karijere stigao do sedmog naslova, a drugog na travi. Prije dvije godine osvojio je Eastbourne.

ATP Hertogenbosch, finale:

Tursunov - Dodig (4) 6-3, 6-2

Linker
20. travanj 2024 00:12