Screenshot (Twitter)
PRORADILE EMOCIJE

VIDEO: 'ČOVJEČE, NIKAD SE NISAM SLOMIO KAO SADA' Federerove suze rasplakale su čitav svijet: Pogledajte kako je bolna tema pogodila velikog Švicarca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2019. 23:52

Roger Federer priprema se za obranu naslova na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine, a ekipa CNN-a odlučila ga je posjetiti i s njim porazgovarati o nekoliko tema. No ono što novinari nisu znali da će iz tog razgovora proizaći vjerojatno najemotivniji intervju kojeg je veliki Švicarac dao u svojoj karijeri.

U jednom trenutku glavna je priča postao Federerov odnos s njegovim bivšim trenerom Peterom Carterom, čovjekom koji je otkrio njegov talent.

"To je jedna lijepa priča. On je došao igrati za moj klub u Baselu - Old Boys Tennis Club. Bio je jedna od najvećih zvijezda u momčadi i ja sam imao priliku učiti od njega. Peter je bio jedna jako važna osoba u mom životu. Ako se ikome mogu zahvaliti za svoju današnju tehniku, onda je to Peter", prisjetio se Roger svog trenera.

Carter je, podsjetimo, poginuo u prometnoj nesreći 2002. godine za vrijeme medenog mjeseca u Južnoafričkoj Republici. Dogodilo se to godinu prije Rogerove prve Grand Slam pobjede na Wimbledonu. Kada su ga upitali što bi Peter mislio da vidi njegovih 20 rekordnih Grand Slam titula, Federer se slomio pred kamerama.

"Žao mi je. Čovječe, još uvijek mi toliko puno nedostaje. Nadam se da bi bio ponosan na mene", kroz suze je rekao Švicarac, a nešto kasnije i nadodao:

"Čovječe, nikad se nisam slomio kao sada."

Linker
26. travanj 2024 02:51