Zagreb, 151119.
Hotel Esplanade.
Hrvatska tenisacica Donna Vekic na druzenju s novinarima.
Na fotografiji: Donna Vekic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

DRUŽENJE S NOVINARIMA

VIDEO: DONNA VEKIĆ POJAVOM ODUŠEVILA U ESPLANADI, A ONDA JE STIGLA VELIKA NAJAVA, I ZA HRVATSKU I NJU OSOBNO 'Nije to 'WOW', to je realna mogućnost!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.11.2019. u 17:12

 • Za druženje s novinarima, koje je u petak upriličila u Zagrebu, Donna Vekić imala je i više nego dovoljno povoda. Iza nje je najbolja sezona karijere, ispred nje olimpijska godina krcata izazovima, a njezinog je trenera Torbena Beltza WTA nominirao za najboljeg trenera godine, uz bok Craigu Tyzzeru (Barty) i Sylvainu Bruneauu (Andreescu).

  - Jako sam sretna i ponosna zbog Torbena. Nije me iznenadila nominacija jer cijele godine slušam kako ga drugi hvale. Lijepo je biti u krugu Grand Slam osvajača i nadam se da ćemo sljedeće godine početi osvajati titule - kaže trenutno 19. tenisačica svijeta.

  Vekić je u 2019. odigrala dva finala, a idući je na dnevnom redu ulazak u Top 10.

   

   

  - Ne mislim da je to neki ‘wow’ cilj, nego realna mogućnost. Moje pobjede nad Top 10 igračicama sigurno nisu bile slučajnost.

   

  Otkrila je da se u 2020. najviše veseli Olimpijskim igrama i potvrdila da će biti na raspolaganju Fed Cup reprezentaciji na turniru Euroafričke grupe I u Tallinnu. S obzirom na to da Hrvatska sada ima dvije Top 20 igračice, logično je da su očekivanja velika.

  - Ove godine dala sam 300 posto od sebe i svaki put dajem, ali dok se i druge djevojke ne odazovu, bit će nam teško doći do više razine.

  S Ivom Majoli kao izbornicom?

  - Htjela bih da ostane, da.

  Iz drugih medija