screenshot: youtube / screenshot: youtube

SENZACIONALNI USPJEH!

VIDEO: POGLEDAJTE OGROMNO SLAVLJE USRED SAD-a Hrvati potukli Amere i poslali poruku svijetu!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.07.2016. u 08:22

 • Od 0:2 do 3:2, i to protiv SAD-a, i to u gostima! Velik, enzacionalan uspjeh napravila je hrvatska Davis cup reprezentacija, prvi put u svojoj povijesti preokrenuvši 0:2! Zasluga je to Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića, koji je u odlučujućem meču svladao Jacka Socka.

  "Tek kad zaigramo u polufinalu pred svojim navijačima postat ćemo svjesni što smo napravili. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam poticaj za dalje. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja", nije se libio velikih riječi izbornik Željko Krajan.

  Premda je prvoga dana pokleknuo protiv Socka, Marin Čilić je prvo u paru s SDodigom donio dramu, a onda protiv Isnera najavio veliki preokret...

  "Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do tie-breaka i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta sam odigrao fenomenalno."

  "Navijači su bili fenomenalna podrška. Osjetili smo u subotu koliko su nam dali vjetar u leđa. Ja sam igrač koji uživa u takvoj atmosferi, iako možda na meču ne pokazujem toliko emocija. Takvo navijanje bilo je pomoć i na igralištu.", prokomentirao je podršku pedesetak hrvatskih navijača u Portlandu Čilić.

  Veliku priču zaključio je - Borna Ćorić.

  "Moram biti iskren, sviđa mi se takav tip situacije. Volim to više nego igrati na nekom terenu daleko od publike i ljudi. Više mi se sviđaju velike pozornice, kad se igra za nešto važno. Kad je veći pritisak, očekivanja su velika. Sviđaju mi se takvi okršaji", odvažno će hrvatski 'matchwinner'.

  Iz drugih medija