REUTERS/David W Cerny
REUTERS

SCENE ZA POVIJEST

VIDEO: TENISKI SVIJET JE NA KOLJENIMA Pogledajte kako Nadal i Federer prvi put u povijesti igraju - zajedno, a ne jedan protiv drugoga

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.09.2017. u 08:29

 • Na točno polovici prvog izdanja Laver Cupa, novoformiranog teniskog natjecanja, selekcija Europa pobjegla je “reprezentaciji” Svijeta, a glavni akteri u tome bili su Roger Federer i Rafael Nadal. Federer i Nadal sinoć su prvi puta ikada igrali zajedno u paru i, jasno, pobijedili

  Teniska reprezentacija Europe vodi sa 9-3 protiv Svijeta nakon drugog dana prvog izdanja Laver Cupa koji se igra u Pragu.

  U prvom subotnjem dvoboju Švicarac Roger Federer svladao je Amerikanca Sama Quererey sa 6-4, 6-2, a potom je i Španjolac Rafael Nadal nadigrao Amerikanca Jacka Socka sa 6-3, 3-6, 11-9.

  Australac Nick Kyrgios vratio je nadu Svijetu svladavši Čeha Tomaša Berdycha sa 4-6, 7-6 (4), 10-6, no u posljednjem susretu dana Federer i Nadal su u igri parova nadigrali Querreyja i Socka sa 6-4, 1-6, 10-5. U svom prvom među koji su odigrali zajedno, a ne jedan protiv drugoga.

   

  U reprezentaciji Europe nalazi se i najbolji hrvatski igrač Marin Čilić koji je je u prvom susretu u petak svladao mladog Amerikanca Francesa Tiafoea sa 7-6 (3), 7-6 (0).

   

  Ovo je prvo izdanje Laver Cupa koje će trajati do nedjelje, a pobjednik će postati ona selekcija koja prva osvojio 13 bodova. Svakoga dana na programu će biti po tri pojedinačna meča i jedan susret parova, pobjeda u svakom susretu u petak donosila je po jedan bod, u subotu po dva, a u nedjelju po tri boda.