Mark Kolbe/Getty Images
POTRESNO SUĐENJE

'VRIŠTALA SAM, KRVI JE BILO POSVUDA' Saslušano jezivo svjedočenje druge tenisačice svijeta: predstavio se kao serviser bojlera...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2019. 10:09

U utorak se u Češkoj na suđenju 33-godišnjem Radimu Zondru moglo čuti jezivo svjedočenje trenutno druge tenisačice svijeta - Petre Kvitove.

Finalistica Australian Opena nije se nalazila u sudnici, ali je svjedočila iz odvojene prostorije kako bi izbjegla bilo kakav kontakt s osumnjičenim za napad iz 2016. godine. Podsjetimo, Zondra se prema opisu uspješne češke tenisačice pojavio u njenom domu u Projestovu predstavivši se kao serviser bojlera, a jednom kada su se našli u kupaonici Kvitova je osjetila oštricu noža na grlu.

"Vrištala sam, krvi je bilo posvuda. Imala sam nož na vratu", riječi su Kvitove koje prenosi CTK agencija.

Čehinja je tada prema svom opisu događaja rukama uhvatila nož i teže ozlijedila lijevu ruku zbog koje je s teniskih terena izbivala više od pet mjeseci. Kako bi izbjegla najgori mogući scenarij, tenisačica je napadaču ponudila novac (oko 440 dolara) te je on nakon toga otišao.

Zondra tvrdi da nije kriv, a trenutno se nalazi u zatvor gdje služi kaznu za drugo djelo. Ako ga sud u Češkoj proglasi krivim, mogao bi dobiti i do 12 godina zatvora.

Dvostruka pobjednica Wimbledona nije nakon saslušanja u Brnu davala izjave za medije, ali je preko svog glasnogovornika poručila da je sretna što je sve iza nje.

Linker
16. travanj 2024 14:56