Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 12, 2017 Great Britain’s Andy Murray reacts during his quarter final match against Sam Querrey of the U.S. REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

VELIKO IZNENAĐENJE

TKO JE TO MOGAO OČEKIVATI? Amerikanac bacio u očaj domaće navijače u Wimbledonu i došao do uspjeha karijere prvi tenisač svijeta platio je ceh ozljedi

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2017. u 17:09

 • Amerikanac Sam Querrey prvi je polufinalist ovogodišnjeg turnira tenisača u Wimbledonu, on je u četvrtfinalu svladao branitelja naslova Britanca Andyja Murraya sa 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1.

  Murray je u dvoboju protiv Querreya imao velikih problema s ozljedom kuka koju vuče od početka turnira, a problemi su se povećavali što je meč odmicao dalje što je bilo vidljivo u posljednja dva seta tijekom kojih je osvojio samo dva gema.

  Za Querreya, koji će u listopadu napuniti 30 godina, ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Prije ovogodišnjeg Wimbledona samo je jednom u karijeri igrao u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira i to u Wimbledonu prošle godine, a sada je otišao i korak dalje.

  Querrey će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta našeg Marina Čilića i Luksemburžanina Gillesa Müllera.

  Iz drugih medija