Goran Ivanišević
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
U POTRAZI ZA TRENEROM

TO BI BILA SENZACIJA, IVANIŠEVIĆ POSTAJE ĐOKOVIĆEV TRENER? Legenda srpskom tenisaču predložila recept za povratak na vrh - angažiraj Gorana!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2017. 22:07

Nakon što je Novak Đoković raspustio cijeli stručni stožer na čelu s trenerom Marianom Vajdom u medijima se nagađa tko bi mogao biti novi trener srpskog tenisača.

U medijima se kao potencijalni kandidati spominju brojna ugledna imena poput Borisa Beckera, Andrea Agassija, Petea Samprasa, pa tako i Gorana Ivaniševića.

Jedan od onih koji smatra da bi vimbldonski pobjednik iz 2001. godine bio itekako dobro rješenje za Đokovića je Radmilo Armenulić (77), legendarni izbornik jugoslavenske Davis Cup reprezentacije. Riječ je o treneru koji je vodio generaciju u kojoj su se nalazili igrači poput Ivaniševića, Prpića, Orešara...

"Kada prevladaju obiteljski odnosi gubi se autoritet, što napravi puno štete treninzima. A bez kvalitetnog treninga neminovno je da će doći do rezultatskog pada", objašnjava Armenulić za Kurir.

Reuters

"Svi će željeti trenirati dojučerašnjeg broja jedan, tu nemam dvojbi. Ja bih želio da to ponovno bude Becker jer se već dobro poznaju i jasno mu je što mora popraviti da bi bio na ranijoj razini", dodaje Armenulić.

Onda se osvrnuo na ostale potencijalne kandidate.

Mar 12, 2017; Indian Wells, CA, USA; Novak Djokovic (SRB) during his second round match against Kyle Edmund (not pictured) in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

"Sampras bi možda najviše odgovarao, dok je Agassi igrao s osnovne linije kao i Novak. Zato vjerujem da bi Sampras ili Ivanišević više inzistirali da se pojača agresivnost u igri i na boljem servisu", zaključio je Armenulić.

Linker
19. travanj 2024 22:15