WASHINGTON, DC - JULY 31: Andy Murray, playing with his brother Jamie Murray of Great Britain, serves during their doubles match against Nicolas Mahut and Edouard Roger-Vasselin of France during Day 3 of the Citi Open at Rock Creek Tennis Center on July 31, 2019 in Washington, DC. (Photo by Rob Carr/Getty Images)
Rob Carr / Getty Images

ATP TOUR

U FLUSHING MEADOWSU IPAK NEĆE GLEDATI BIVŠEG POBJEDNIKA Ponudili mu pozivnicu, a on odbio razočaran rezultatom iz Cincinnatija

AUTOR:
  • Davor Burazin

 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2019. u 09:50

 • Škot je priznao da je vrlo malo trenirao u posljednjih 18 mjeseci, da mu operirani kuk nije dopuštao maksimalni angažman i da su se s vremenom stvorile loše navike. Poput one da ne trči na skraćenu loptu.

  Andy Murray se vratio tenisu i u pojedinačnoj konkurenciji. U Cincinnatiju, koji je dvaput osvojio, izgubio je od Richarda Gasqueta (4:6, 4:6) i unatoč iskazanom zadovoljstvu, obznanio je da neće igrati u singlu na US Openu.

  - Nisam htio uzeti pozivnicu jer nisam znao kako ću se osjećati nakon ovog meča. Možda ću igrati u Winston-Salemu sljedeći tjedan, ali na US Openu neću. Tamo ću igrati u parovima i mješovitim parovima.

  USTA je kao organizator US Opena tražio od Murraya da se izjasni želi li pozivnicu.

  - Čak i da su mogli čekati tjedan dana ili deset dana, nema garancije da bih igrao US Open. Vjerojatnije je da ne bih. Iako sam se dobro osjećao u ovom meču, pred kraj su mi noge postale teške, i to se ne bi puno promijenilo u sljedećih nekoliko tjedana.

  Škot je priznao da je vrlo malo trenirao u posljednjih 18 mjeseci, da mu operirani kuk nije dopuštao maksimalni angažman i da su se s vremenom stvorile loše navike. Poput one da ne trči na skraćenu loptu.

  - Nekoliko puta uopće nisam potrčao, tek pred kraj sam počeo stizati neke teške lopte. Nadam se da ću s više treninga i više mečeva postati bolji. Sretan sam što sam se vratio, ali trenutačno sam razočaran rezultatom. Mislim da je to dobra stvar ako se želim vratiti na visoku razinu.

  Povratak Murraya s tribina su pratila i dva najbolja prijatelja na Touru, Feliciano Lopez i Nick Kyrgios.

  Iz drugih medija