USA Today / USA TODAY Sports
NEZAUSTAVLJIVI BORNA

USKORO ĆE POSTATI ČETVRTI NAJMLAĐI HRVAT U TOP 30 'Ova dva Mastersa bila su odlično iskustvo, ali nadam se da ću je još poboljšati'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. travanj 2018. 00:08

U spremniku na kraju nije ostala ni kap goriva. Kad je morao spašavati prvu opasnu situaciju u meču, Borna Ćorić vratio je lagani slajs u sredinu. Alexander Zverev ulovio ga je na krivoj nozi, otrčao na mrežu i zakucao smeš za prvi break.

Bila je to vjerodostojna sličica četvrtfinalnog okršaja u Miamiju, u kojem je Nijemac sa 6-4, 6-4 prvi put pobijedio Ćorića. Naporna američka turneja ostavila je traga i nakon 10 mečeva u razmaku od 20 dana, od kojih je šest otišlo u treći set, Bornine zalihe su presušile. Protiv pet mjeseci mlađeg suparnika stalno je bio korak u zaostatku, a neke lopte na koje bi inače sprintao u četvrtak nije ni pokušao uloviti. Čak je i animiranje publike izgledalo bezvoljnije nego inače.

Break u prvom setu Zverev je lako sačuvao, a u drugom je konstantno prijetio sve dok Ćorić kod 4-4 nije promašio bekhend i otvorio si izlazna vrata.

Mar 27, 2018; Key Biscayne, FL, USA; Borna Coric of Croatia reaches for a forehand against Denis Shapovalov of Canada (not pictured) on day eight of the Miami Open at Tennis Center at Crandon Park.Coric won 7-6(2), 4-6, 6-4. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports
Geoff Burke-USA TODAY Sports / Reuters

- Borna u ovom trenutku igra jako dobro. Bio je sjajan u Indian Wellsu, ovdje također. Protiv njega baš svaki poen morate zaraditi sami. Večeras sam to uspio učiniti i jako sam zadovoljan. Dosad je svaki put bio bolji i drago mi je da sam ga konačno prošao - rekao je Zverev nakon sat i 24 minute borbe.

Zbog nestanka struje, meč je počeo tek iza 21 sat. Igrači su se opuštali kako su znali.

- Bilo mi je svejedno kad ćemo izaći. Upalio sam TV u svlačionici i gledao NBA - dodao je peti igrač svijeta, kojega je u polufinalu dočekao Carreño Busta.

Tri tjedna trajala je Ćorićeva američka avantura, s koje se vraća bogatiji za polufinale i četvrtfinale Mastersa, 540 bodova i oko pola milijuna dolara novčanih nagrada. Vrhunske izvedbe u Kaliforniji i na Floridi osigurale su da će u ponedjeljak probiti Top 30 granicu kao četvrti najmlađi Hrvat u povijesti, iza Gorana Ivaniševića, Marina Čilića i Marija Ančića.

Mar 15, 2018; Indian Wells, CA, USA; Borna Coric (CRO) reacts after defeating Kevin Anderson (not pictured) in his quarterfinal in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters

Moglo se to dogoditi puno ranije, još u ljeti 2015. kada je bio 33. na svijetu, no Ćorićev tenis tada nije bio na razini njegova renkinga, što će priznati i sam.

Sada je scenarij drugačiji i jasno je da ga je puni krug učinio jačim. Od čudesnih pobjeda, preko ozljede i loših rezultata, do promjene kompletne ekipe i natrag do velikih rezultata.

- Ova dva Mastersa bila su odlično iskustvo. Trenutno sam jako zadovoljan igrom, ali nadam se da ću je još poboljšati - kaže Borna.

Pred njim su Davis Cup i zemljani dio sezone, u kojem se uvijek dobro snalazio. Zato jedva čekamo vidjeti što je pripremio za ostatak 2018.

ATP Masters 1000 Miami, četvrtfinale: Zverev (4) - Ćorić (29) 6-4 6-4.

Linker
25. travanj 2024 18:14