Emilee Chinn/Getty Images
WTA TOUR

VEKIĆ UZ PETRU MARTIĆ POTVRĐENA NA POSLJEDNJEM TURNIRU SEZONE Borit će se za titulu, 700 bodova i više od 2,4 milijuna dolara u nagradnom fondu

Sedam od dvanaest tenisačica se zna, još četiri ulaze po rang-listi, peta će dobiti pozivnicu organizatora.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. listopad 2019. 12:24

Ono što je bilo prilično izvjesno već odavno, u srijedu je dobilo službenu potvrdu od WTA Toura. Donna Vekić će također igrati na Elite Trophyju u Zhuhaiju od 22. do 27. listopada, ekskluzivnom turniru koji okuplja najbolje tenisačice svijeta ispod 8. mjesta na rang-listi. Njih dvanaest podijeljene u četiri skupine borit će se za titulu, 700 bodova i više od 2,4 milijuna dolara u nagradnom fondu.

Vekić je nastup zaslužila s dva finala ove godine (Sankt Peterburg, Nottingham), četvrtfinalom US Opena i osminom finala Roland Garrosa. Izdvojili smo samo najbolje rezultate Osječanke, koji su je doveli do 21. mjesta na rang-listi, a od sljedećeg tjedna će Vekić debitirati u Top 20.

Vekić je potvrđena u paketu s Elise Mertens i Alison Riske, a otprije su se u Zhuhai plasirale Petra Martić, Arina Sabalenka, Sofia Kenin i Madison Keys. Od turnira su zbog ozljeda odustale Johanna Konta, Angelique Kerber i Marketa Vondroušova. Dakle, sedam od dvanaest tenisačica se zna, još četiri ulaze po rang-listi, peta će dobiti pozivnicu organizatora.

Linker
19. travanj 2024 05:32