REUTERS
POVRATAK KRALJA

VELIČANSTVENI ROGER FEDERER PONOVNO NA SAMOM VRHU Legendarni Švicarac vratio se na prvo mjesto i postao najstariji kojem je to uspjelo u povijesti!

Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2018. 22:57

Švicarski tenisač Roger Federer plasmanom u polufinale ATP turnira u Rotterdamu osigurao je povratak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak nakon pet godina i četiri mjeseca.

Federer je u četvrtfinalu svladao Nizozemca Robina Haasea sa 4-6, 6-1, 6-1. Nakon što je izgubio prvi set, Federer je za samo 45 minuta osvojio preostala dva.

Ovom pobjedom Federer je postavio još nekoliko rekorda u svojoj iznimnoj karijeri. Sa 36 godina i šest mjeseci postao je najstariji igrač u povijesti koji je zasjeo na prvo mjesto ATP ljestvici, dosada je rekord držao Amerikanac Andre Agassi koji je bio "broj 1" u dobi od 33 godine. Također, novi rekord je i 14 godina i dva tjedna koliko je prošlo od njegova prvog dolaska na vrh ATP ljestvice i najnovijeg povratka.

Federer će dodatno povećati i broj tjedana provedenih na prvom mjestu, i dosadašnjih 302 tjedna je rekord.

Sa 20 osvojenih "grand slam" naslova i 30 nastupa u finalima "grand slam" turnira Federer je također rekorder, a u Rotterdamu će se pokušati dodatno približiti 100. tituli u karijeri, zasada ih ima 96.

Sljedeći Federerov suparnik bit će bolji iz ogleda Talijana Andreasa Seppija i Rusa Danila Medvedeva.

Federeru je čestitao i Marin Čilić.

"To je nevjerojatno postignuće za njega. Vratio se na sami vrh! To je odlično i za tenis. Federer je primjer da se može napredovati i u tim godinama", izjavio je Čilić čije riječi prenosi službeni Twitter profil turnira u Riju.

Linker
25. travanj 2024 00:27